Disensiuni majore înainte de Australian Open. Cum au băgat organizatorii zâzanie între jucători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
john millman

Oficialii Australian Open au luat hotărârea de a schimba mingile oficiale ale turneului, decizie care a generat controverse între jucătorii de tenis

Până acum, jucătorii erau obişnuiţi să evolueze cu mingi create de Wilson, însă cei de la Antipozi au apelat la rivalii acestora, la Dunlop.

Primul care a ieşit public şi a făcut declaraţii pe această temă a fost  Bernard Tomic (85 ATP). "Nu ştiu de ce au făcut asta, dar este teribil! Acestea nu sunt mingi bune deloc! Sunt foarte ieftine, din ce am auzit!", a spus Tomic, conform Tennis World USA. El a fost deranjat de greutatea prea mare avută de noile mingi.

Şi John Millman (38 ATP), alt jucător de la Antipozi, a criticat la rândul lui decizia organizatorilor. "A fost foarte greu să generez viteză, mingile par "moarte". Sunt foarte proaste, mai ales când temperatura e puţin mai scăzută. Mi-a fost complicat să mă adapteze. Reţineţi ce vă spun: mingile sunt foarte proaste, deşi nu e o scuză pentru evoluţia mea. Şi Gilles a jucat în aceleaşi condiţii, la finalul zilei el a fost mai bun", a spus şi Millman (foto), după înfrângerea de la Sydney International, în sferturi, contra lui Gilles Simon.

Unii apreciază noile mingi

Potrivit news.com.au, nu toţi jucătorii sunt nemulţumiţi de noile mingi. Dimpotrivă, Ashleigh Barty, care a reuşit o săptămână fantastică la Sydney, s-a adaptat perfect.

"Îmi plac. Sunt foarte asemănătoare cu cele Wilson, sunt foarte bune, nu m-au deranjat deloc", a spus australianca.

Craig Tiley, directorul turneului de la Melbourne a dat şi el garanţii că mingile sunt de cea mai bună calitate. "Sunt nişte mingi grozave, făcute de una dintre cele mai bune companii din lume. Jucătorii sunt cei care ne-au dat feedback că vor o minge mai grea", a spus Tiley.

Fodul de premiere, ca de fiecare dată, măr al discordiei

În ciuda faptului că fondul de premiere a ajuns anul acesta la 62,5 mlioane de dolari australieni, cu 14 la sută mai mult decât anul trecut, şi o majorare de 351 de procente faţă de 2001 sau de 159 de procente faţă de 2011. Vasek Pospisil (71 ATP) nu a fost  deloc impresionat  această majorare şi a avut un mesaj dur la adresa oficialilor "Turneele de Grand Slam au profituri de sute de milioane de dolari, foarte probabil mai mult decât declară public. Totuşi, premiile pentru jucători reprezintă mai puţin de 10% din câştiguri. Avem nevoie de acces la datele financiare ale fiecărui turneu", a tunat canadianul în vârstă de 28 de ani

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 1 mondial şi preşedintele Consiliului jucătorilor din ATP, l-a contrazis însă pe Pospisil şi s-a declarat mulţumit că organizatorii au crescut premiile, mai ales cele acordate în primele tururi, relatează Reuters. ''Trebuie să menţionez acest lucru, pentru că suntem concentraţi pe distribuire, egala distribuire şi ne concentrăm mai mult pe primele tururi, ultimele tururi din calificări. Încercăm să mărim numărul jucătorilor care pot călători în jurul lumii, nu doar să-şi acopere cheltuielile, ci să aibă o echipă întreagă, să ducă o viaţă decentă în afara sportului pe care îl joacă''.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite