De ce a eşuat Şumudică la CFR Cluj: Explicaţiile unei prăbuşiri zgomotoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumudica

Tehnicianul de 50 de ani a ajuns în Gruia pe cai mari şi a plecat după un scandal uriaş, patronul echipei interzicându-i inclusiv accesul în baza de antrenament!

Marius Şumudică a început să aibă mandate foarte scurte la echipele sale. Înainte de a prelua CFR, a rezistat şapte partide la Rizespor (0 victorii, 3 remize, 4 înfrângeri, golaveraj: 4-9).

După această experienţă nefastă în Turcia, numirea la CFR părea să fie momentul relansării pentru fostul rapidist. Doar că, după un parcurs perfect în campionat, cu şase victorii în şase etape, a venit prăbuşirea în Europa. Unde CFR abia a trecut de Banja Luka (Bosnia) şi Lincoln Red Imps (Gibraltar), înainte de a fi ciuca bătăilor cu Young Boys (Elveţia) şi cu Steaua Roşie Belgrad (Serbia).

Chiar dacă a calificat echipa în grupele Conference League, Şumudică a fost dat afară de la CFR, după un scandal monstru. Iar fostul fotbalist, Narcis Răducan, a explicat la Digi Sport de ce omul care a luat titlul cu Astra, în 2016, a avut o experienţă atât de nefericită în Gruia.

Ce a spus Narcis Răducan?

*Acum schimbă un pic situaţia şi venirea lui Petrescu, pentru că oferă mai mari şanse. Nu e vorba de valoarea lui Petrescu, ci de faptul că există o chimie între el şi echipă.

*Şumudică n-a construit acest gen de echipă, nu e pe stilul lui, era ca nuca în perete de la început, la CFR. N-a reuşit, din păcate, să-şi impună filosofia. Pentru că o filosofie bună are, e certificată de acel campionat luat, dar nu e stilul lui echipa asta. La Petrescu, e suficient să facă aşa (n.r. - pocneşte din degete) şi deja fiecare ştie ce are de făcut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite