Creşte palmaresul României la JOT de la Nanjing. Atletul Alexandru Novac a devenit vicecampion olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO COSR
FOTO COSR

Atletul Alexandru Mihăiţă Novac a cucerit medalia de argint în proba de aruncarea suliţei, în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjng.

Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing sunt în plină desfăşurare. Olimpicii juniori ai României au avut o evoluţie lăudabilă în cele nouă zile de concurs, scurse până acum, reuşind să cucerească patru medalii, dintre care două de aur şi două de argint.

În a noua zi a întrecerilor, atletul Alexandru Mihăiţă Novac a luat argintul în proba de aruncarea suliţei. Cea mai bună aruncare a românului a măsurat 73,98 metri, rezultat care i-a adus argintul, informează Mediafax.

Prima medalie pentru delegaţia României a fost cucerită de judoka Ştefania Dobre, argint olimpic. Au urmat medaliile de aur cucerite de echipajele de dublu rame fără cârmaci ale României. De asemenea, Andrei Rareş Toader, la aruncarea greutăţi, a mai adus delegaţiei tricolore încă un argint, astfel încât în acest moment palmaresul românilor este format din cinci distincţii olimpice.

Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), o competiţie rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, se vor încheia pe 28 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite