Coronavirus „ucide“ şi fără COVID-19: Dinamo Zagreb, decizie brutală în privinţa angajaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nenad Bjelica e în război cu oficialii clubului Dinamo Zagreb
Nenad Bjelica e în război cu oficialii clubului Dinamo Zagreb

Campioana Croaţiei a luat o măsură dură după ce a intrat în conflict cu angajaţii săi, scandalul pornind de la micşorările salariale propuse.

Coronavirus va lăsa în urma sa nu doar victime răpuse de boala COVID-19, dar şi o armată de „morţi“ din rândul oamenilor care îşi vor pierde locurile de muncă. Iar la mai puţin de o lună după ce Europa a intrat în carantină, situaţia e deja dramatică!

Şi nici sportul nu e scutit de această nebunie. Ultima dovadă? Ceea ce tocmai s-a întâmplat în Croaţia şi nu la orice club, ci la Dinamo Zagreb, echipa numărul 1 din această ţară. Conducătorii acestei formaţii le-au propus jucătorilor şi antrenorilor următoarea schemă de micşorări salariale pe durata pandemiei:

*În următoarele trei luni, toată lumea să încaseze doar o treime din salariul normal.

*După reluarea meciurilor, în primele trei luni, să se plătească, de asemenea, o tremie din contracte.

Cum echipa a respins această varianţă, şefii lui Dinamo Zagreb au trecut la măsuri brutale: toţi cei şase antrenori secunzi au fost concediaţi! În funcţie a rămas doar principalul Nenad Bjelica (48 de ani). Iar asta pentru că demiterea sa ar fi fost prea costisitoare, el având un salariu stagional de 1,5 milioane de euro. Totuşi, şefii lui Dinamo Zagreb speră că Bjelica va demisiona, după ce şi-a pierdut stafful tehnic. În acest fel, clubul va fi scutit de plata unor salarii compensatorii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite