Coronavirus a oprit şi alergarea: Cursele de 10k şi semimaratonul Bucureşti, amânate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semimaratonul Bucureşti, o sărbătoare a sportului
Semimaratonul Bucureşti, o sărbătoare a sportului

Interdicţiile impuse de Guvern permit, deocamdată, activitatea fizică individuală, însă cursele de alergări care ar fi adunat mii de oameni la un loc au fost date peste cap de pandemie.

Bucureştiul s-a obişnuit să sărbătorească venirea primaverii prin concursurile de alergare în aer liber. În acest an însă, ele nu vor mai avea loc şi o confirmare în acest sens a venit, astăzi, printr-un comunicat oficial Bucharest Running Club (BCR), care organizează cele mai importante curse din România.

„Dragi Alergători,

Dragi Parteneri,

Dragă Comunitate de Alergare,

Trecem cu toţii prin momente dificile şi provocări pe care, cu siguranţă, nu le-am anticipat. Suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem şi de deciziile pe care suntem nevoiţi să le luăm.

Astfel, împreună cu sponsorii şi partenerii noştri, considerăm că situaţia actuală nu ne oferă certitudinea desfăşurării primelor noastre două evenimente - Volkswagen Bucharest HALF MARATHON şi UNIQA Asigurări Bucharest FAMILY & 10K - în condiţii de siguranţă, la datele anunţate iniţial (9-10 mai, respectiv 30 mai).

Noile date de desfăşurare vor fi, după cum urmează:

- UNIQA Asigurări Bucharest FAMILY & 10K: 22 august, respectiv

- Volkswagen Bucharest HALF MARATHON: weekendul 5-6 septembrie.

Data de desfăşurare a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON rămâne neschimbată – weekendul 10-11 octombrie.

Suntem convinşi că vom trece cu bine împreună peste această perioadă grea şi ne vom reîntâlni sănătoşi şi mai puternici.

În cazul celor două evenimente amânate, toate înscrierile efectuate până în acest moment rămân în continuare valabile, alergătorii fiind automat transferaţi la noile date (22 august, respectiv 5-6 septembrie).

Pentru situaţia în care noile date de desfăşurare ale competiţiilor Bucharest RUNNING CLUB sunt incompatibile cu planurile personale ale unora dintre alergătorii deja înscrişi, aceştia au la dispoziţie următoarele opţiuni:

- transferarea taxei către aceeaşi cursă, la ediţia din 2021 a aceluiaşi eveniment (8-9 mai 2021, pentru Volkswagen Bucharest HALF MARATHON, respectiv 29 mai 2021, pentru UNIQA Asigurări Bucharest FAMILY & 10K);

- transferarea taxei către un alt alergător, fără nicio taxă  suplimentară de procesare.

În oricare dintre cazuri, este necesară transmiterii pe e-mail a solicitării, la adresa info@abrc.ro, cu minim 60 de zile înainte de data anunţată pentru desfăşurarea competiţiei la care sunt înregistraţi“, se arată în comunicatul celor de la Bucharest Running Club.

Date
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite