Ce meci o să avem la Wimbledon: Buzărnescu a ajuns în turul II şi o va întâlni pe Halep. Ce spun cifrele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzarnescu

Mihaela Buzărnescu (53 WTA) a ajuns la Londra, neavând nicio victorie pe iarbă în acest sezon. Totuşi, românca a reuşit să învingă, atunci când a contat cel mai mult.

Pregătirea Mihaelei Buzărnescu pentru Wimbledon 2019 a însemnat un eşec cu Pliskova (3 WTA) la Birmingham şi altul cu Ostapenko (37 WTA) la Eastbourne. În ambele partide, „Miki“ a cedat, fără să ia vreun set.

La Londra însă, sportiva de 31 de ani a spart gheaţa în confruntarea din turul I cu americanca Jessica Pegula (72 WTA). Cu trei victorii şi două eşecuri pe iarbă în 2019, Pegula părea a fi într-o formă mai bună decât Buzărnescu, iar debutul partidei a întărit această impresie.

Pegula a condus cu 2-0 şi 3-2, dar Buzărnescu a revenit spectaculos şi a luat setul cu 6-4. 

Aflată pe val, românca s-a dus la 4-0 în setul doi, după care i-a permis adversarei să facă 4-4! Abia la acest scor, Buzărnescu s-a trezit şi şi-a făcut serviciul la 15 pentru a trece, din nou, în frunte: 5-4. Game-ul următor a fost pe muchie de cuţit, dar Buzărnescu a ajuns la 40-30 pe serviciul adversarei şi, imediat, a valorificat mingea de meci: 6-4!

În turul II, Buzărnescu o va înfrunta pe Halep! Cele două s-au întâlnit o singură dată până acum în circuitul WTA, în 2008, la Monteroni D'arabia (Italia) pe zgură. Atunci, Halep s-a impus cu 6-3, 6-0.

Atât Halep, cât şi Buzărnescu au fost eliminate în turul III la Wimbledon 2018. Simona a cedat cu Su-Wei Hsieh, în timp ce Buzărnescu a fost învinsă de Pliskova.

Halep învinge la Wimbledon, dar le dă emoţii mari fanilor: Simona s-a accidentat, dar s-a calificat în turul II

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite