Şoc în Liga a II-a: FIFA cere FRF să depuncteze Rapidul cu şase puncte. Giuleştenii sunt în pericol de desfiinţare, dacă vor rata promovarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FIFA a trimis, joi, o notificare Federaţiei Române de Fotbal prin care solicită depunctarea echipei FC Rapid cu şase puncte pentru o datorie neonorată faţă de englezul Rhema Obed.

Potrivit actelor trimise de FIFA, citate de ProSport, FRF trebuie să facă imediat dovada depunctării echipei Rapid. În cazul în care nu o va face, Comisia de Disciplină a FIFA va sancţiona forul condus de Răzvan Burleanu, mergându-se chiar până la excluderea din cadrul FIFA.

Jucătorul englez Rhema Obed a fost legitimat la FC Rapid în sezonul 2013/2014 şi a jucat pentru formaţia giuleşteană în două meciuri, după care i s-a reziliat unilateral contractul. 

Conform surselor citate, Obed a câştigat în instanţele sportive drepturile care i se cuveneau, respectiv 53.000 de euro, iar după refuzul grupării giuleştene de a efectua plata s-a adresat Comisiei de Disciplină din cadrul FIFA. Conform regulamentului, FIFA a amendat FC Rapid la 16 martie şi a stabilit un ultim termen de plată, nerespectat de giuleşteni. 

Mai mult, fiica patronului Valerii Moraru a negociat cu jucătorul Rhema Obed, propunând-i o sumă mai mare, de 70.000 de euro, după ce Rapidul ar fi primit banii care i se cuveneau din drepturile de televizare, în cazul în care promova în Liga I. Englezul a refuzat şi FIFA a trimis, joi, o notificare la Federaţia Română de Fotbal prin care solicită penalziarea echipei Rapid cu 6 puncte. 

CUM ARATĂ CLASAMENTUL SERIEI I DIN LIGA A II-A ÎNAINTE DE DEPUNCTAREA ECHIPEI RAPID

1. Dunărea Călăraşi   34
2. Rapid Bucureşti   34
3. Dacia Unirea Brăila   31
4. FC Academica Clinceni   27
5. SC Bacău   25
6. FC Farul Constanţa   22

CUM AR ARĂTA CLASAMENTUL DUPĂ PENALIZAREA ECHIPEI RAPID

1. Dunărea Călăraşi   34
2. Dacia Unirea Brăila   31
3. Rapid Bucureşti   28
4. FC Academica Clinceni   27
5. SC Bacău   25
6. FC Farul Constanţa   22

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite