8 medalii pentru România după prima zi la Balcaniada de Judo din Bulgaria. Reacţiile lui Cozmin Guşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima zi de concursul de Judo de la Balcaniada din Bulgaria, sportivii români au reuşit să obţină opt medalii, dintre care patru din aur. Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo a lăudat performanţa tinerilor.

În cele opt finale ale primei zile de concurs, pe lângă cele patru medalii de aur, românii au mai obţinut o medalie de argint şi trei de bronz, clasându-se pe primul loc, la distanţă de următoarele ţări clasate – Turcia şi Bulgaria.

Preşedintele Federaţiei Române de Judo (FRJ), Cozmin Guşă, a precizat într-o intervenţie telefonică că rezultatul „înseamnă mult, dar poate însemna şi puţin”. Acesta a spus despre tinerii sportivi români că au potenţial, în contextul în care la competiţie participă şi „ţări consacrate”, „cu o bază de selecţie mai mare decât a noastră”.

„De ce spun că acest rezultat ar putea să nu fie important? Vreau să explic asta la nivel de sport. Pentru că aceşti tineri, dacă nu vor fi susţinuţi în continuare, cu finanţare corespunzătoare, dacă nu vor exista antrenori pricepuţi...se vor pierde” a detaliat preşedintele FRJ.

Cozmin Guşă a mai adăugat că tinerii sunt o „problemă de responsabilitate naţională” şi că dintre aceştia, o parte vor reprezenta România la următoarele Olimpiade. 

Acesta a mai atras atenţia că mâine urmează alte categorii de greutate, unde România s-ar putea aştepta la încă o serie de medalii. „Aici, toată lumea e entuziasmată, în două ore s-a cântat imnul de patru ori. Am văzut spectatori care, plecând de la arenă, intonau imnul României” a conchis preşedintele FRJ.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite