Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Început de toamnă cu temperaturi ridicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO 123RF
FOTO 123RF

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (27 august - 9 septembrie) o vreme caldă, cu temperaturi medii diurne în creştere chiar şi în primele zile ale lunii septembrie. Cât priveşte precipitaţiile, acestea vor fi prezente pe arii mai extinse spre finalul lunii august şi doar sporadic după 2 septembrie, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş şi Moldova în primele zile ale intervalului de prognoză, regimul termic diurn va fi în creştere uşoară de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime vor atinge 31 de grade, pe 31 august şi 1 septembrie, pornind de la o valoare medie regională de 22 - 23 de grade în prima zi de prognoză.

În intervalul 2 - 9 septembrie valorile diurne vor fi de aproximativ 28 - 29 de grade. Se vor semnala ploi slabe aproape în fiecare zi în Crişana, iar în Banat, Maramureş şi Transilvania probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, pe arii restrânse, va creşte după data de 2 septembrie.

Temperaturile minime nocturne, de aproximativ 17 grade la începutul intervalului de prognoză, vor scădea spre 14 grade, pe 30 şi 31 august, iar în prima decadă a lunii septembrie se vor situa, în medie, între 14 şi 16 grade.

În Dobrogea, Muntenia şi Oltenia în prima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 de grade, caracterizând o vreme caldă, chiar călduroasă în orele amiezelor. Ulterior, în intervalul 3 - 9 septembrie, regimul termic diurn va marca o scădere şi media maximelor, apropiată de norma perioadei, va fi de aproximativ 27 de grade.

Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză nu se vor semnala precipitaţii, iar în cea de-a doua săptămână apar condiţii pentru ploi slabe, trecătoare. Temperaturile medii nocturne se vor încadra între 16 şi 18 grade în intervalul 27 august - 3 septembrie, după care vor scădea uşor şi treptat, până la o medie regională de 14 - 15 grade, ce se va menţine constantă în intervalul 4 - 9 septembrie.

La munte, temperaturile medii diurne nu vor avea variaţii semnificative de la o zi la alta şi vor fi cuprinse între 18 şi 20 de grade, în prima săptămână a intervalului de prognoză. În săptămâna a doua, pe fondul unei uşoare tendinţe de scădere a regimului termic, valorile termice se vor situa în jurul unei medii de 16 grade. 


Vor fi averse pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ pe 27 şi 28 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată după 1 septembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite