Cosmetice retrase de pe piaţa din Anglia, comercializate în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie britanică a retras două spray-uri autobronzante cu alcool de pe piaţă, după ce a primit mai multe sesizări de la consumatori, potrivit cărora produsul ar crea probleme respiratorii.

Compania Boots, ale cărei produse sunt comercializate şi în România, şi-a anunţat clienţii să nu mai folosească spray-ul Seventeen Instant Glow Bronzing Spray, din cauza „unei probleme de siguranţă”, depistată în urma unui control. Anunţul a vizat şi produsul Soltan Beautiful Bronze Wash-Off Bronzer spray, informează dailymail.co.uk.

În Anglia, experţii au ajuns la concluzia că autobronzantele de tip spray care conţin alcool pot provoca probleme respiratorii.  Compania care le produce a decis să le retragă de pe piaţă şi să avertizeze consumatorii. În plus, promite că dacă produsele vor fi returnate, clienţii vor primi în schimb un autobronzant fără alcool sau că li se vor returna banii.

„Dacă aţi cumpărat produsul pentru altcineva, spuneţi-i despre riscuri imediat. Cine returnează produsul va primi un alt spray autobronzant sau banii înapoi”, a explicat un reprezentant al companiei Boots.

Reguli noi pentru producătorii de cosmetice

În urmă cu câteva zile, Uniunea Europeană a luat decizia de a înăspri regulile pentru producătorii de cosmetice, aceştia fiind nevoiţi să demonstreze că produsele lor chiar au proprietăţile menţionate pe etichetă.

Spre exemplu, în cazul produselor care conţin coloranţi, conservanţi şi filtre de protecţie solară - acestea vor avea nevoie de autorizaţii pentru a fi vândute.

Totodată, cremele cu factor de protecţie au intrat în vizorul comisarilor europeni.

În plus, producătorii vor mai fi obligaţi să publice ingredientele cosmeticelor pe un site, de unde medicii să poată accesa imediat informaţiile, în cazul unui incident.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite