Most Wanted - Infractori celebri căutaţi în toată lumea de Poliţia Română

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe site-ul Poliţia Române poate fi consultată lista persoanelor date în urmărire generală                               FOTO Mediafax/Adrian Pîclişan
Pe site-ul Poliţia Române poate fi consultată lista persoanelor date în urmărire generală                               FOTO Mediafax/Adrian Pîclişan

În prezent, pe lista persoanelor urmărite de Poliţia Română, pe lângă diverşi indivizi, găsim şi infractori celebri căutaţi în toată lumea, de ani de zile, care însă, n-au fost prinşi nici în ziua de azi. Sau, cum este cazul unora dintre ei, aceştia au fost în anumite perioade de timp, în custodia Poliţiei şi sub lupa Justiţiei, dar nu se ştie din ce cauze au scăpat de mâna lungă a legii.

Printre urmăriţii celebri se află atât persoane de origine şi cetăţenie română, cât infractori care deţin atât cetăţenie română cât şi cetăţenia ţărilor de origine. Alţii au doar cetăţenia ţărilor de origine, cum este cazul lui Omar Mukhles-Siria, pe numele căruia autorităţile române au emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Concret, acesta a fost condamnat pentru că a planificat şi înlesnit ieşirea frauduloasă din România a lui Omar Hayssam, cunoscând faptul că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor acte de terorism. Numele şi poza acestuia au fost prezente până acum câteva zile pe lista urmăriţilor şi căutaţilor de pe site-ul Poliţiei Române, deşi Hayssam se află de mai multe luni în custodia autorităţilor româneşti.

 

 Omar Hayssam

image

Dacă în dreptul unor infractori urmăriţi sunt menţionate motivele căutării acestora, pe site-ul Poliţiei Române, în dreptul altora, cum ar fi fostul parlamentar Marko Attila Gabor, nu se precizează infracţiunea, ci doar faptul că are mandat de arestare preventivă.

 Marko Attila Gabor

image

Unul dintre clienţii mai vechi ai legilor româneşti, celebru şi binecunoscut autorităţilor, este Zaher Iskandarani, cetăţean roman de origine siriană, condamnat pentru săvârşirea de evaziune fiscală, scăpat ca prin minune de executarea pedepsei cu închisoarea, dar în dreptul căruia, la rubrica „Semnalmente”, site-ul Poliţiei Române scrie simplu: ”nu se cunosc”. Probabil că este o rubrică de umor, că altfel, dacă ne gândim, că autorităţile române nu cunosc semnalmentele lui Iskandarani, atunci cine să le cunoască!!!?

Zaher Iskandarani

image

Un alt căutat celebru şi arhicunoscut peste mări şi ţări, român get-beget, dar de negăsit pentru autorităţile române, este Gregorian Bivolaru, cunoscut şi sub porecla de GURU - MAGNUS AUROLSSON, pe numele căruia este emis un mandat de executare a pedepsei, pentru „act sexual cu un minor, fiind condamnat la 6 ani. Probabil că dacă ar fi întrebate, multe persoane din ţară sau străinătate ar indica ţara în care se ascunde acesta.

 Gregorian Bivolaru

image

Aţi doi infractori, de data aceasta cu cetăţenie dublă româno-siriană, Nanna Hassan şi  Nanna Ammar, foşti administrator ai SC Terom SA Iaşi, având mandate de executare a pedepsei cu închisoarea emise pe numele lor, sunt căutaţi pentru săvârşirea de infracţiuni economice. Cred că ar fi interesant de aflat pentru opinia publică românească, modul cum au obţinut cetăţenia română astfel de indivizi şi alţii asemenea lor!

 Ammar şi Hassan Nanna

image
image

O altă persoană celebră în România este şi Muhammad Munaf, născut în Irak dar cu cetăţenie americană, pe numele căruia este emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. La „Detalii”, Poliţia Română menţionează: „Activităţi de terorism. Condamnat 10 ani. Împreună cu OMAR HAYSSAM, a iniţiat , finanţat şi coordonat acţiunea în urma căreia la 28.03.2005, au fost răpiţi jurnaliştii români MARIE-JEANNE ION, SORIN MIŞCOCI şi OVIDIU OHANESIAN.”

Muhhamad Munaf

image

Printre infractorii români de dată mai recentă, căutaţi, dar de negăsit şi neprins de autorităţi, se numără şi Codruţ Marta Alexandru şi Walter Florian, ambii acuzaţi de evaziune fiscală.

 Codruţ Marta şi Walter Florian

image
image

Aceştia sunt cei mai celebri infractori căutaţi de mai mult sau mai puţin timp şi negăsiţi de Poliţia Română, care nu se ştie când vor fi prinşi şi vor plăti pentru faptele lor. Spre deosebire însă de alte autorităţi, cum ar fi FBI de exemplu, care oferă şi câteva milioane de dolari pentru un singur infractor, autorităţile române nu oferă niciun fel de recompensă materială pentru prinderea lor. Mai mult, despre unele persoane celebre căutate de Poliţia Română, apar, din când în când informaţii publice că s-ar ascunde într-un loc sau altul de pe glob, dar nu se reuşeşte prinderea şi expulzarea lor în România. Colac peste pupăză, există voci în opinia publică românească ce susţin că unii sau alţii dintre infractorii căutaţi sunt scăpaţi cu bună ştiinţă de către organele legii.

Combaterea criminalităţii internaţionale prin intermediul Interpol

În prima jumătate a anului, prin intermediul INTERPOL, Poliţia Română a procesat peste 82.000 de mesaje operative, care a condus la arestarea a aproape 600 de persoane urmărite internaţional de autorităţile române şi la localizarea în străinătate în vederea extrădării a altor 62 de persoane.

Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală – INTERPOL, în cadrul căreia România are calitatea de membru fondator, a fost creată ca reacţie la dezvoltarea criminalităţii internaţionale.

În acest an, având în vedere contribuţia Poliţiei Române la creşterea şi dezvoltarea cooperării poliţieneşti internaţionale, cea de-a 43-a Conferinţă Regională Europeană INTERPOL a fost organizată la Bucureşti.

Birourile Centrale Naţionale Interpol sunt formate din funcţionari naţionali şi constituie punctele de sprijin naţionale ale cooperării poliţieneşti internaţionale, funcţionând în fiecare stat membru.

Pe parcursul primei jumătăţi a anului 2015, prin canalul INTERPOL au fost procesate 82.837 de mesaje operative.

În ceea ce priveşte activitatea de urmărire internaţională, în primele 6 luni ale anului, au fost arestate 595 de persoane urmărite internaţional de autorităţile române şi au fost localizate în străinătate în vederea extrădării alte 62 de persoane.

Dintre acestea, 68 au fost arestate sau localizate în afara spaţiului Schengen, în ţări precum Rusia, SUA, Cipru, Canada, Peru, Israel, Turcia, Panama, Ucraina, Armenia şi Emiratele Arabe Unite.

Schimbul operativ de informaţii realizat în acest interval a determinat revocarea urmăririi a 499 de persoane ca urmare a extrădării, iar 184 au fost transferate în România în vederea continuării executării pedepsei închisorii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite