Ikea comercializează doar becuri LED din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

În urmă cu câţiva ani puteam specula că va veni un moment în care companiile producătoare de becuri vor comercializa doar becuri LED. În toamna aceasta, Ikea a decis să scoată de pe rafturi toate celelalte tipuri de becuri.

Ikea a anunţat printr-un comunicat de presă emis luni, 10 august, că această decizie justifică eforturile companiei de a-şi continua activitatea ca şi producător, însă în conformitate cu un concept care protejează mediul.

Iniţial, producătorul de mobilă intenţiona să investească în becuri fluorescente compacte, ulterior, s-a îndreptat către o soluţie mai rapidă, respectiv becurile LED. 

„Oamenii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de schimbările climatice, dar îi preocupă în acelaşi timp şi facturile la curent. Astfel că ne-am gândit la o soluţie care nu necesită 15 ani pentru a o dezvolta, ci mai degrabă 3-4 ani”, a declarat Steve Howard, şef al departamentului de susteinabilitate în cadrul Ikea. 

Compania lucrează în acest moment la implementarea unui plan care să reducă consumul de energie şi care să includă energie regenerabilă, cu scopul de a produce atât de multă energie regenerabilă, pe cât ar consuma până în anul 2020. 

În Statele Unite ale Americii, vânzările la becurile fluorescente compacte depăşesc vânzările becurilor LED. Becurile fluorescente au făcut trecerea de la becurile tradiţionale la becurile cu un consum mai mic, întrucât acestea din urmă nu mai îndeplineau standardele pentru eficienţă energetică, informează „New York Times”. 

Deşi becurile LED sunt mai scumpe, consumatorii au confirmat faptul că oferă altă calitate a luminii iar preţul acestora este în scădere. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite