Cum a fost transferat tânărul ars într-o explozie la Piatra Neamţ în Belgia. Un parlamentar explică, pas cu pas, ce s-a întâmplat şi unde pică testul România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Promisiuni neonorate de statul român, plăţi neefectuate şi birocraţie excesivă. La asta s-a rezumat, pe scurt, transferul tânărului rănit într-o explozie în Piatra Neamţ, care se zbate acum între viaţă şi moarte la un spital din Belgia, unde a ajuns joi. Spitalul belgian a cerut un avans de 15.000 de euro României pentru a-l primi, povesteşte Pavel Popescu, parlamentar PNL, pe contul său de Facebook.

Pavel Popescu spune că a dat zeci de telefoane pentru ca transferul să fie efectuat şi că niciun alt stat nu mai are încredere în România, date fiind promisiunile neonorate. 

„După 3 ani în care am repetat mereu faptul că în România nu există NICIUN pat pentru tratarea unui mare ars, ci doar improvizaţii, Sorina Pintea recunoaşte acest lucru. În tot acest timp s-au vehiculat variante cu 5, 8, 10, 11 pături. Medicul chirurg belgian care l-a operat azi noapte pe Alexandru ne-a spus că operaţia de la Iaşi pare a fi făcută de nişte amatori. Vă spun eu de ce: pentru că doctorii aceia minunaţi care l-au operat şi l-au stabilizat, nu au NIMIC. Nu au dotări, operează cu ce pot. Au doar jurământul pe care l-au făcut atunci când au decis să păşească pe acest drum”, a scris Pavel Popescu. 

„Avem 3 centre de mari arşi care ar putea reprezenta o variantă cât de cât OK pentru tranziţia spre un standard european. Din păcate, nu sunt dotate. Din cauza imbecilităţii, incompetenţei şi nepăsării unor funcţionari publici şi a unui sistem bolnav”, a completat parlamentarul. 

Vineri, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a arătat, conform unei informări de presă, că România nu are datorii faţă de Belgia pentru serviciile medicale acordate cetăţenilor români, facturile fiind plătite chiar mai repede decât prevăd regulamentele internaţionale. 

Întreaga postare a parlamentarului PNL, mai jos: 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite