COVID. Voiculescu, apel la respectarea restricţiilor: Cu un comportament responsabil putem salva mai mulţi oameni decât au decedat la Revoluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto nquam Photos / Virgil Simionescu
Foto nquam Photos / Virgil Simionescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţine că următoarele săptămâni vor reprezenta cel mai probabil „proba unei generaţii” şi compară perioada următoare cu ceea ce au trăit bunicii noştri în al Doilea Răsboi Mondial sau cu Revoluţia de la 1989. „Cu un comportament responsabil putem salva în perioada următoare mai mulţi oameni decât au decedat la Revoluţie”, afirmă Voiculescu.

„Întrăm într-o perioadă – şi s-ar putea să vorbim chiar de perioada între Paştele catolic şi Paştele Ortodox – o perioadă care probabil că va fi proba unei generaţii, la fel cum, dacă vreţi, bunicii noştri şi-au dat proba generaţiei în a Doilea Război Mondial, la fel cum o generaţie întreagă a fost impactată de ceea ce s-a întâmplat la Revoluţie, la fel în perioada următoare vom vedea cât de solidari, cât de responsabili putem să fim şi, dacă vreţi, să ne uităm la cifre, cu un comportament responsabil putem salva în perioada următoare mai mulţi oameni decât au decedat la Revoluţie. Cu un comportament responsabil putem depăşi o pandemie care ne costă pe noi toţi nu numai pe cei care se îmbolnăvesc ci şi pe cei care trebuie să aştepte să primească tratamentul medical de care au nevoie şi pe cei care trebuie să respecte restricţii şi pe toată lumea, pentru toată lumea sunt costuri semnificative. Avem şansa să trecem peste această, pandemie dacă punem cu toţii umărul”, a declarat ministrul Sănătăţii duminică, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan, a făcut apel la solidaritate şi la respectarea măsurilor de protecţie sanitară. 

„Cred că este important pentru toţi să înţelegem că trebuie să respectăm acele reguli de care vorbim de atât de mult timp şi pe carele avem în continuare ca măsuri principale   de ajutor, vă asigur că ne străduim în continuare şi în permanenţă să găsim soluţiile cele mai bune pentru sistemul sanitar. (..) Trebuie să fie un efort al tuturor pentru că suntem cu toţii în aceeaşi barcă”, a afirmat medicul Andreea Moldovan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite