Cinci naufragiaţi au mâncat cadavrul unui pasager mort pentru a supravieţui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci imigranţi dominicani, salvaţi la 15 zile după ce vasul pe care călătoreau spre Puerto Rico s-a stricat şi a plutit în derivă, au mâncat cadavrul unui pasager mort pentru a supravieţui, relatează The Telegraph.

Vaporul pe care se afla grupul de imigranţi ilegali, în număr de 33 de persoane, a fost găsit de Garda de Coastă americană în apropiere de Insulele Turks şi Caicos (Marea Caraibelor), iar unul din cei cinci supravieţuitori, o femeie, a murit la spital.

Ministrul dominican al Turismului, Francisco Javier Garcia, a spus că ceilalţi patru naufragiaţi i-au mărturisit că au mâncat cadavrele pasagerilor care au murit în timpul celor 15 zile petrecute în largul mării.

La o zi şi jumătate după ce şi-au început călătoria, unul din motoarele vasului s-a stricat, iar pasagerii nu erau hotărâţi dacă să se întoarcă în Republica Dominicană sau să-şi continue călătoria, potrivit sursei citate. Căpitanul vasului se temea de intervenţia poliţiei care l-ar fi arestat pentru că transporta imigranţi ilegali şi a decis să continue călătoria spre SUA. În cea de-a şasea zi, un pasager a murit, iar în noaptea celei de-a şaptea zile, căpitanul a dispărut de pe navă. Niciunul din imigranţi nu ştie ce s-a întâmplat cu acesta.

Corpurile celor care mureau erau aruncate în mare de supravieţuitori, însă, cu câteva zile înainte să fie salvaţi, ultimii cinci au cedat foamei şi au mâncat cadavrul unui pasager mort.

Garda de Coastă americană i-a salvat pe imigranţii care au supravieţuit sâmbătă, însă o femeie a murit la spital.

"Ceilalţi patru sunt deshidrataţi şi au picioarele umflate, însă îşi vor reveni", a mai spus ministrul Garcia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite