Centru medical cu 16 specializări, destinat persoanelor nevoiaşe, deschis în sectorul 6 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele nevoiaşe vor beneficia de asistenţă medicală de calitate FOTO Facebook DGASPC 6
Persoanele nevoiaşe vor beneficia de asistenţă medicală de calitate FOTO Facebook DGASPC 6

Persoanele nevoiaşe din sectorul 6 al Capitalei au la dispoziţie un centru medical ambulatoriu, „Sfântul Nectarie”, care cuprinde 16 specializări, printre care cardiologie, ginecologie, neurochirurgie, urologie, psihiarie sau chiar stomatologie.

Clinica a fost amenajată într-o clădire a DGASPC, iar dotarea acesteia a costat aproximativ un million de lei, informează Mediafax. 

„Este un centru medico-social, pentru că ne adresăm în primul rând categoriilor defavorizate, care vor beneficia aici de servicii medicale de calitate. El se adresează locuitorilor sectorului 6 şi acoperim un număr de 16 specializări medicale. Doamna primar general ne-a promis un computer tomograf, iar gama de servicii se va extinde anul viitor. Este un centru care are 60 de angajaţi, cadre medicale, nume de valoare în medicina românească, care vor veni să presteze aici pro bono”, a declarat directrul general al DGASPC 6, Gabriela Schmutzer.

Centrul va avea 500 de pacienţi pe lună, estimează reprezentanţii DGASPC Sector 6. Pacienţii vor fi în principal persoane care beneficiază deja de serviciile de asitenţă socială şi cei care sunt beneficiari ai legii venitului minim garanatat sau cei care provin din familiile monoparentale.

La deschiderea centrului a participat şi Patriarhul Daniel, care a oficiat o slujbă de sfinţire a clinicii, în prezenţa primarului general Gabriela Firea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite