Barocamera de la Spitalul Floreasca nu e pentru arşi, ci pentru tratamente antiîmbătrânire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barocamera de la Spitalul Floreasca, nefuncţională în acest moment, nu este pentru tratamentul arsurilor grave, ci pentru tratamente antiîmbătrânire. Aşa a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Concret, Ministerul Sănătăţii a cheltuit 3,4 milioane de lei pentru barocameră, livrată la sfârşitul lunii decembrie 2013 şi achitată după zece zile. Barocamera a fost concepută pentru tratamente antiageing şi pentru tonifierea pielii, a explicat oficialul.

Potrivit unui raport al Corpului de Control al premierului Dacian Cioloş, barocamera nu a fost folosită niciodată, deşi exista proces verbal de predare primire. Ulterior, raportul a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care a deschis o anchetă în acest caz.

„Există o evidentă neconcordanţă între documentele comunicate în ianuarie, respectiv în martie 2016 de către Spitalul Floreasca şi cele anunţate ieri de Ministerul Sănătăţii. Există, de altfel, neconcordanţe chiar şi în aceste documente, în cadrul lor, şi am hotărât, în acest cotnext, că e important să clarificăm ce s-a întâmplat de fapt în această unitate. A fost folosită, parţial sau total, sau nu? Inclusiv dacă această unitate a fost folosită parţial ridică un semn de întrebare. Este concepută, din câte întelegem cu toţii, de a folosi toate acele facilităţi ca pacienţii să aibă într-un loc tot ce le este necesar, iar în ianuarie Spitalul Floreasca ne spunea că era complet dotată şi fucnţională la bloc operator şi la saloanele pacienţilor. Iar în martie spunea ceva diferit, începea să nuanţeze. Ieri am avut o informaţie cu totul diferită, deci lucrurile au evoluat într-un sens în care cele două seturi de date se contrazic flagrant”, a explicat Valentin Mircea, într-o intervenţie la Digi 24, şeful Corpului de Control al primului ministru.

Pe 21 aprilie 2016, fostul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu l-a demis pe managerul interimar al Spitalului de Urgenţă Foreasca, doctorul Nicuşor Louchi, pe motiv că Unitatea de Arşi de la Spitalul Floreasca, deşi inaugurată, nu era complet operaţională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite