ÎPS Teodosie admite pericolul COVID-19: „Boala aceasta de acum nu este o ficţiune, este o realitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook / Arhiepiscopia Tomisului
FOTO: Facebook / Arhiepiscopia Tomisului

După ce luni de zile a fost un vector al dezinformării legat de pandemie, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, a declarat vineri că „boala aceasta de acum nu este o ficţiune, este o realitate”, evitând totuşi să se refere în mod explicit la COVID-19.

Invitat la emisiunea „Dialog duhovnicesc“ la Radio Dobrogea, post sancţionat anterior de CNA pentru mesajele periculoase ale arhiepiscopului, ÎPS Teodosie a vorbit despre cazul unui tânăr care a murit după ce s-a infectat şi le-a transmis celor care nu cred în virus că „boala vine fără să crezi în ea” .

„A murit un tânăr care are parastas de 40 de zile de boala aceasta de acum pentru că boala nu este o ficţiune, este o realitate, ţin să precizez pentru că mulţi spun « Nu cred în boală ». Nu trebuie să crezi în boală, boala vine fără să crezi în ea, nu trebuie să crezi ca să vină”, a afirmat ÎPS Teodosie. 

Până în prezent, ÎPS Teodosie a sfidat eforturile autorităţilor de a combate răspândirea virusului, refuzând de fiecare dată să dea curs reglementărilor legale privind măsurile sanitare. În ciuda faptul că incidenţa era mare în Dobrogea, înaltul prelat a organizat pelerinaje.

Iar în privinţa campaniei de vaccinare, Arhiepiscopul Tomisului a transmis mesaje care contraziceau sfaturilor medicilor, invocând argumente bazate pe informaţii eronate. În timp ce România era în plină criză sanitară din cauza valului al patrulea al pandemiei, ÎPS Teodosie îi îndemna pe enoriaşi să nu se vaccineze.

Pentru afirmaţiile false ale Arhiepiscopului Tomisului despre pandemie, Radio Dobrogea a primit în octombrie o sancţiune de 10.000 de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului(CNA). Alături de postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului au mai primit amenzi de la CNA posturile de televiziune Antena 3, România TV, Naşul TV, Metropola TV şi Kapital TV - pentru acelaşi tip de afirmaţii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite