Victor Ponta: „Îmi doresc o nouă lege a salarizării. În acest moment, este un haos general“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat că doreşte o nouă lege a salarizării, bazată pe criterii noi, astfel încât să fie reduse diferenţele dintre venituri.

„Îmi doresc să avem o nouă lege a salarizării, pentru că legea Guvernului Boc, pe lângă faptul că a fost o prostie, din fericire nu s-a prea aplicat. Nu există în acest moment o salarizare unitară, există un haos general şi, ştiţi foarte bine, salarizarea în domeniul administraţiei publice reprezintă unul din obiectivele toamnei parlamentare“, a explicat premierul, citat de Agerpres.

El a subliniat că există mari diferenţe între veniturile angajaţilor din aceleaşi instituţii şi susţine că, prin noua lege, se doreşte diminuarea acestora.

„Principiile de la care pornim sunt cele ale unei mai mari flexibilităţi şi ale unui sistem care să recompenseze angajaţii din sistemul public şi pe bază de criterii de performanţă“, a mai spus şeful Executivului.

Vineri, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a transmis premierului o scrisoare deschisă prin care semnalează salarizarea deficitară din educaţie, precum şi politizarea învăţământului preuniversitar.

„Un profesor din România câştigă într-o lună cam tot atât cât câştigă un profesor din Luxemburg în patru ore sau unul din Polonia în 14“, semnalează FSLI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite