Renate Weber, despre rezoluţia PE privind statul de drept: Aruncă o lumină proastă asupra României. Sunt prezentate jumătăţi de adevăruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europrlamentarul ALDE, Renate Weber, a declarat, marţi, după rezoluţia privind statul de drept din România, că aruncă o „lumină proastă“ asupra statului român. Mai mult, reprezentanta ALDE a precizat că au fost prezentate „jumătăţi de adevăruri“.

„Rezoluţia a fost adoptată cu o largă majoritate. Îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru pentru că oricum am privi, chiar dacă nu are efecte juridice, aruncă o lumină proastă asupra României. Nu este numai guvernul României la mijloc, ci este România. De asta îmi pare rău că am ajuns să votăm o astfel de rezoluţie, pentru că s-a făcut pe foarte repede înainte. Ştiţi, în general, când a fost vorba despre Polonia, Ungaria, au fost delegaţii peste delegaţii, a fost un proces care a durat câţiva ani de zile“, a declarat eurodeputatul ALDE Renate Weber.  

Eirodeputatul ALDE a criticat faptul că au fost luate în considerare informaţiile selectiv. „În rezoluţie s-au prezentat, şi de-aceea am votat împotriva ei, jumătăţi de adevăruri. Sunt unele lucruri cu care şi eu sunt de-acord, evident, problema mea este că poţi să minţi prin jumătăţi de adevăruri. Avem o problemă când nu priveşti întregul în ansamblul său.  Nu poţi să vorbeşti de pericolele la adresa statului de drept fără să te referi la protocoalele secrete. A căzut inclusiv amendamentul acela la un vot, care vorbea despre legitimitatea protocoalelor. Am avut consecinţe ale acestor protocoale pe care le vedem astăzi denunţate. Din fericire, România are mecanisme instituţionale care încă mai pot corecta abuzurile care s-au produs“, a completat Weber. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite