Preşedintele Iohannis, pe Facebook: „Pentru mine, Familia Regală e un simbol al valorilor pe care le admir“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, joi, pe Facebook, un text în care a vorbit despre participarea la dineul oficial oferit de Casa Regală la Castelul Peleş, cu ocazia zilei de naştere a Principesei Moştenitoare Margareta, arătând că pentru el, Familia Regală reprezintă „un simbol al valorilor pe care le admiră“.

Postarea de pe Facebook este însoţită de o fotografie în care preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, se află în Castelul Peleş alături de Principesa Margareta şi Principele Radu.

„Pentru mine, Familia Regală reprezintă nu numai o pagină esenţială din istoria ţării noastre, ci şi un simbol al valorilor pe care le admir: respect faţă de oameni, putere de a trece peste nedreptăţi şi greutăţi, generozitate şi bunăcuviinţă“, se arată în mesajul lui Iohannis.

La dineul care a avut loc miercuri seară, în Sufrageria de Stat a Castelului Peleş, au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice din România şi din Republica Moldova, personalităţi ale vieţii culturale, diplomatice, sportive şi reprezentanţi ai clerului şi societăţii civile.

Administraţia Prezidenţială a precizat, miercuri, că Klaus Iohannis este „primul preşedinte în funcţie din istoria României care participă la un eveniment oficial la Castelul Peleş, alături de Familia Regală“.

Citeşte şi:

Citeşte şi:

Superimunitatea lui Dan Şova scoate oamenii în stradă. Protestatarii din Piaţa Universităţii: „Nu mai şovăiţi justiţia“, „Parlament penal, marş la tribunal“

Tertipul la care au apelat miercuri senatorii PSD, pentru a-i menţine imunitatea parlamentară lui Dan Şova, a aprins spiritele pe reţelele de socializare. În jur de 200 de bucureşteni s-au adunat în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta faţă de gestul aleşilor. Şi clujenii, sibienii şi constănţenii se mobilizează în acest sens.

Cum a jonglat majoritatea PSD din Senat cu articole neconstituţionale pentru a-l scăpa pe Dan Şova de procurorii DNA

Senatorul PSD Dan Şova a driblat arestarea preventivă după ce aleşii au considerat că un articol din Regulamentul Senatului este mai presus de Constituţie. Acel articol din Regulament este copia unui alt articol care, în 2008, a fost declarat neconstituţional de judecătorii CCR

Senatul l-a salvat pe Dan Şova de cătuşe sfidând Constituţia. Darius Vâlcov poate fi arestat. Senator PSD: Mai lăsaţi-mă cu Constituţia!

Majoritatea PSD din Senat a respins astăzi solicitarea procurorilor DNA de reţinere a lui Dan Şova. Deşi votul a fost în defavoarea lui Şova, senatorii PSD s-au prevalat de o prevedere din Regulamentul Senatului, ignorând însă Constituţia. Pentru Darius Vâlcov, care a cerut să-i fie ridicată imunitatea, senatorii nu s-au mai obosit şi au dat undă verde Justiţiei. PNL vrea să atace la CCR decizia Senatului în cazul lui Dan Şova.

UPDATE Darius Vâlcov, reţinut. „Mă aşteptam să îmi ridice imunitatea”. Cine îi ascundea seiful cu lingourile de aur

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov a fost reţinut. Acesta s-a prezentat, miercuri dimineaţă, chiar de ziua lui, la DNA, într-o a treia vizită pe care o face procurorilor în ultimele zile. La orele prânzului, fostul ministru a fost lăsat să plece în Senat unde, la cererea lui, a rămas fără imunitate. Ulterior, fostul ministru s-a reîntors la DNA fiind reţinut pentru 24 de ore. „Mergem înainte”, a spus el înainte de a fi încarcerat.

Mirul a mai salvat un senator. Dan Şova, uns cu mir de la Mormântul Sfânt, în aşteptarea votului

Senatorul UNPR Ruxandra Jipa l-a uns cu mir de la Mormântul Sfânt pe Dan Şova, în aşteptarea rezultatului votului privind cererea DNA de reţinere şi arestare.

Ambasadele occidentale reacţionează după votul scandalos pentru Şova

Marea Britanie, SUA şi Olanda au reacţionat, prin ambasadele de la Bucureşti, la votul dat astăzi în Senat, prin care s-a respins cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Dan Şova, lider al PSD. Toate cele trei misiuni diplomatice s-au arătat îngrijorate de ceea ce se petrece în Parlamentul de la Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite