Iohannis, la învestirea Guvernului: Românii aşteaptă o guvernare responsabilă. Domnule Dragnea, învăţaţi-i şi pe miniştri programul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis spune, într-un mesaj publicat miercuri seară pe Facebook, după depunerea jurământului de către noul Guvern, că a cerut noului Executiv „să livreze ceea ce a promis în campania electorală“, dar încheie mesajul cu o referire la responsabilitatea Guvernului.

„Am cerut Guvernului, care a fost învestit astăzi, să livreze ceea ce a promis în campania electorală. Este extrem de important ca, după ce acest Cabinet va creşte toate salariile, aşa cum s-a angajat, va scădea taxele şi impozitele, să avem totuşi o datorie publică rezonabilă, un deficit sub 3% şi creştere economică. Noul Guvern trebuie să păstreze clară şi declarată orientarea euro-atlantică a României şi să întărească poziţia ţării noastre în cadrul NATO şi UE. La fel ca foarte mulţi cetăţeni, doresc ca cei care au majoritatea în Parlament şi conduc Executivul să facă tot ce se poate pentru a sprijini statul de drept şi o justiţie independentă. Românii aşteaptă o guvernare responsabilă, care să-şi respecte promisiunile“, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook, într-o postare care include şi înregistrarea video a discursului său de la depunerea jurământului de către Guvernul Grindeanu.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu şi membri cabinetului său au depus miercuri jurământul, la Palatul Cotroceni, după ce plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului a votat pentru învestirea Guvernului, cu 295 de voturi „pentru” şi doar 133 „împotrivă“.

Noul Guvern a susţinut prima sa şedinţă la Palatul Victoria, chiar miercuri seară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite