Ponta: PSD susţine o reformă electorală care să permită votul „pe liste“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta promite scăderea numărului de parlamentari
Premierul Victor Ponta promite scăderea numărului de parlamentari

PSD susţine "întoarcerea la listă" şi o reformă electorală care să permită alegeri din care să rezulte o Cameră a Deputatţilor cu 300 de membri şi un Senat cu câte doi senatori pe judeţ, a declarat, joi, la Târgu Jiu, premierul Victor Ponta.

Premierul şi-a exprimat astfel, într-o conferinţă de presă, nemulţumirea cu privire la numărul mare de parlamentari, inclusiv cu referire la situaţia din Gorj, judeţul având 11 parlamentari, în loc de opt, câţi au fost în legislatura trecută, pe două colegii de deputaţi şi unul de senator existând câte doi aleşi.

Ponta a menţionat că legea uninominalului pur, convenabilă partidului său, va fi greu de acceptat de către partidele "mici"şi, ca urmare, PSD susţine "întoarcerea la listă".

"Ori ne întoarcem la listă, lista fiecărui partid, cu 300 de deputaţi, iar Senatul trebuie să aibă ca atribuţii doar reprezentarea regiunilor şi a autorităţilor administraţiei publice locale, cu un număr mult mai mic de senatori. Din punctul meu de vedere, ar trebui ca fiecare judeţ să aibă ca în America un număr de doi senatori", a spus Ponta, care a ţinut să dea asigurări că în 2016 "ne vom întoarce la o cifră cât de cât normală".

Premierul a precizat că în 2013 va fi făcută şi regionalizarea României, lucru care va fi realizat odată cu modificarea Constituţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite