Ponta se întoarce miercuri în Turcia, apoi îşi ia concediu. Oprea revine în fruntea Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta va pleca miercuri în Turcia pentru o nouă intervenţie la genunchi, urmând apoi să plece în vacanţă pentur trei săptămâni. Ponta îi va delega, din nou, atribuţiile vicepremierului Gabriel Oprea.

Premierul Victor Ponta se întoarce miercuri în Turcia pentru a se opera a doua oară la genunchi. După operaţie, premierul va pleca în vacanţă, au declarat surse guvernamentale. Gabriel Oprea va prelua atribuţiile de premier până pe 17 august.

Surse oficiale au mai spus că Victor Ponta nu îi va solicita preşedintelui Klaus Iohannis aprobarea unui alt interimat pentru Gabriel Oprea pentru că situaţia de faţă nu o impune.

„În această perioadă nu au loc şedinţe ale Executivului, guvernul fiind în vacanţă, şi de aceea nu este nevoie să fie numit un premier interimar, singura formă legală care îi conferă demnitarului respectiv, în absenţa premierului desemnat, dreptul de a convoca şi de a conduce şedinţe de guvern. O delegare a competenţelor este suficientă pentru această perioadă de vacanţă“, au spus surse oficiale, pentru Mediafax.

Premierul Victor Ponta a precizat, săptămâna trecută, că este posibil să plece în Turcia pentru câteva zile, pentru o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi, situaţie în care Gabriel Oprea va fi, din nou, premier interimar. „Este foarte posibil să mai trebuiască să mai fac încă o operaţie la genunchi, dar nu e nimic atât de grav ca data trecută, e doar ce nu s-a reuşit data trecută“, a declarat Victor Ponta, la România Tv.

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng, şi s-a întors în ţară la 8 iulie, după o absenţă de aproape o lună.

În această perioadă, conducerea PSD a fost preluată interimar de Rovana Plumb, în timp ce Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite