PNL îi cere premierului Ordonanţă de Urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, copreşedinţii PNL
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, copreşedinţii PNL

Liberalii îi cer premierului Dacian Cioloş să emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii electorale, în sensul în care primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, a anunţat, luni, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Singura variantă realistă pentru a putea face această schimbare este adoptarea unei Ordonanţe de urgenţă. Trebuie să îi propunem premierului Cioloş să ţină cont de solicitările societăţii civile. Am încredere că primul-ministru va rezista oricărei presiuni pe care o va face PSD ca această ordonanţă să nu fie dată", a declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai amintit că liberalii au depus un proiect de lege în acest sens, în sesiunea din toamnă, însă PSD s-a opus adoptării acestuia.

Legea privind alegerea administraţiei publice locale prevede alegerea primarului într-un singur tur de scrutin, Parlamentul menţinând prevederile care erau în vigoare încă din 2012, atunci când s-a renunţat la două tururi de scrutin. PNL a votat, iniţial, alături de PSD în favoarea pachetului de legi electorale. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite