Patriarhul Daniel: „Radu Vasile a susţinut intens cooperarea dintre stat şi biserică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel FOTO Arhiva Adevărul
Patriarhul Daniel FOTO Arhiva Adevărul

Patriarhul Daniel a transmis joi un mesaj de condoleanţe familiei lui Radu Vasile, în care aduce aminte de momentul vizitei lui Papa Ioan Paul al II-lea în România, posibilă cu bunăvoinţa acestuia, dar şi despre faptul că a fost un premier care a susţinut colaborarea între stat şi biserică.


„Apropiat al Bisericii Ortodoxe Române, domnul Radu Vasile a înţeles rolul important al acesteia în societatea românească iar, în calitate de premier al României, a susţinut intens cooperarea dintre stat şi biserică. De asemenea, domnul Radu Vasile, ca prim-ministru al Guvernului României, a avut o contribuţie importantă la organizarea vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România (7 - 9 mai 1999), prima vizită a unui suveran pontif într-o ţară majoritar ortodoxă“, se arată în mesajul părintelui Daniel.

Preafericitul Daniel vorbeşte în mesajul său despre credinţa lui Radu Vasile şi despre contribuţia acestuia în reţaţia dintre stat şi biserică.

„Am primit cu întristare vestea trecerii din această viaţă a distinsului om de stat Radu Vasile, personalitate marcantă a vieţii politice româneşti, senator în Parlamentul României, în perioada 1992 -2004 şi prim-ministru al Guvernului României, între anii 1998 - 1999. Profesor universitar de o ţinută academică recunoscută, domnul Radu Vasile va rămâne în conştiinţa românilor ca o personalitate politică dăruită total crezului său de viaţă şi activitate neobosită pentru demnitatea şi prosperitatea poporului român“, mai adăugă Patriarhul Daniel.

Părintele încheie printr-un îndemn adresat românilor de a se ruga pentru iertarea păcatelor fostului premier. „În acest ceas de întristare, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să odihnească sufletul robului său Radu Vasile în lumina iubirii veşnice a Preasfintei Treimi, iar familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au cunoscut şi preţuit să le dăruiască alinare şi întărire sufletească“, a mai transmis patriarhul României.

Radu Vasile a fost prim ministru al României între 1998 şi 1999, propus de PNŢCD. El a fost senator PNŢCD în legislaturile 1992- 1996 şi 1996 - 2000, iar între 2000 - 2004 a obţinut un mandat de parlamentar din partea Partidului Democrat.

Materiale pe aceeşi temă:

Radu Vasile, decorat post-mortem de preşedintele Băsescu

Ponta: „Radu Vasile este o pierdere grea pentru România“

Crin Antonescu: „Mă număr printre românii norocoşi care a avut privilegiul de a-l cunoaşte pe Radu Vasile“

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite