Ludovic Orban, despre negocierile cu ALDE: În PNL nu mai e loc pentru nimeni care a girat acest regim profund nociv pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhiv[
FOTO arhiv[

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat într-un interviu pentru G4Media.ro că partidul a închis uşile pentru traseiştii politici referindu-se în special la parlamentarii coaliţiei de guvernare. După ce Biroul Politic Naţional a interzis primirea foştilor membri PSD, liderul PNL a precizat că nici cei de la ALDE nu vor fi acceptaţi, nici măcar în contextul negocierilor pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură.

Întrebat despre eventuale negocieri cu ALDE dată fiind situaţia tensionată de la nivelul coaliţiei de guvernare, preşedintele PNL a precizat că deşi în trecut s-au mai făcut excepţii  „de data asta practic în PNL nu mai loc pentru nimeni care a girat acest regim profund nociv pentru România şi care a provocat daune grave României şi care a şi afectat pe termen mediu şi lung perspectivele de dezvoltare ale României”.

După ce pe 12 august, Biroul Politic al PNL a adoptat o decizie prin care le solicită filialelor să nu primească niciun membru PSD, Ludovic Orban spune că nici cei de la ALDE nu vor fi acceptaţi.

„După ce ai stat doi ani şi jumătate cu PSD-ul la putere şi ai girat toate inepţiile economice antiliberale, ai susţinut asaltul împotriva justiţiei, după cei ai fost exponentul unui discurs anti-european care nu are nici o legătură cu interesele fundamentale României, nu cred că putem face înţelegeri cu ei. Iar de primit în partid, nici vorbă”, a afirmat Orban.

Potrivit G4Media.ro, liderul PNL a spus că negocierile în vederea înlăturării guvernului Dăncilă se vor face cu „partenerii instituţionali”:

„Grupurile parlamentare ale partidelor parlamentare sau cu parlamentari individual, dar fără a-i primi în partid. Unul dintre cele mai nocive fenomene care au afectat democraţia în România a fost traseismul politic. La finalul legislaturii, minim 20% din parlamentarii care au fost aleşi pe listele unui partid şi-au schimbat partidul. Iar o mare parte dintre ei au fost aleşi în noile partide şi în Parlamentele următoare şi au dus acest segment oportunist care a afectat grav funcţionarea normală a Parlamentului. Traseismul ce înseamnă? O trădare a cetăţeanului”.

Întrebat despre primirea unui membru PSD din Giurgiu, acum câteva luni, Orban a răspuns:

„Partidul Naţional Liberal a închis uşile, şi le are demult închise. Am făcut excepţie de la regulă în această stituaţie exepţională pentru că trebuia să alegem între două rele: încercarea de a forma o majoritate, a convinge parlamentari să voteze moţiunea de cenzură versus susţinerea guvernului Dăncilă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite