Guvernul a adoptat legea descentralizării. Proiectul va fi prezentat marţi în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO Gov.ro

Guvernul a adoptat joi proiectul de lege privind descentralizarea.  Angajarea răspunderii urmează să aibă loc pe 19 noiembrie, cu acordul Parlamentului.

Guvernul intenţionează să se reunească marţi dimineaţa în şedinţă specială pentru a discuta amendamente care vor fi depuse de parlamentari la proiectul descentralizării, după care, marţi după-amiaza, să se prezinte în plenul Parlamentului pentru a-şi angaja răspunderea, au declarat surse oficiale, pentru Mediafax.

Guvernul a aprobat, joi, proiectul legii descentralizării, documentul urmând să fie transmis imediat Parlamentului.Executivul a anunţat anterior că îşi va angaja răspunderea pentru proiectul descentralizării săptămâna viitoare, 19 noiembrie.

Premierul a anunţat miercuri, la Palatul Victoria, că s-a ajuns la un acord final asupra descentralizării, după discuţiile cu miniştrii, dar şi în cadrul USL.

“În uma unei zile extrem de lungi, împreună cu domnul vicepremier Chiţoiu, practic am finalizat datele ţinând de construcţia bugetului şi, împreună cu domnul vicepremier Dragnea, ţinând de descentralizare. Practic, avem un acord în cadrul Guvernului. L-am sunat şi pe Crin Antonescu, să fiu sigur că avem acordul final referitor la susţinerea politică a celor două documente esenţiale, bugetul pe 2014 şi legea descentralizării”, a anunţat Ponta.

Guvernul a aprobat, joi, şi proiectul de buget pe anul viitor, acesta urmând să fie, de asemenea, transmis imediat Parlamentului. Proiectul de buget pentru anul viitor este programat să fie votat în Parlament la începutul lunii decembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite