Dragnea îl contrazice pe Tăriceanu. Liderul PSD nu vrea demisia lui Kovesi. „Aşa ceva nu pot cere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi seară, faptul că nu e de acord cu ceea ce cere Călin Popescu-Tăriceanu, adică demisia procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, după ce CCR a sesizat un conflict de natură constituţională între Guvern şi Ministerul Public, pe speţa privind OUG 13.

Întrebat dacă e de acord cu partenerul de coaliţie, Călin Popescu-Tăriceanu, privnd demisia şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, Liviu Dragnea a luat distanţă faţă de preşedintele Senatului. 

„Nu, nu o împărtăşesc. Pentru aşa ceva eu nu pot cere. Vor mai fi conflicte constituţionale. Nu aş cere demisia pentru aşa ceva. Noi, ca partid, nici în campanie, nici după alegeri, nu am avut şi nu avem să cerem revocarea celor 3-4 procurori“, a subliniat liderul PSD. 

De asemenea, Dragnea a precizat că toate Parchetele trebuie să ţină cont de decizia luată luni de CCR privind conflictul de natură constituţioonlă pe unele aspecte ale cazului OUG 13. 

„Preşedintele CCR a spus că toate Parchetele trebuie să ţină cont de decizia CCR. Dacă orice procuror identifică încălcări ale legilor poate să facă anchetă. Oportunitatea e a celor care au acest mandat. Legalitatea, cosntituţionalitatea e verificată de CCR“, a completat liderul PSD care a punctat faptul că el consideră că Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, a respectat legea când a elaborat Ordonanţa de urgenţă 13. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite