Diaconu (PSD): Voi căuta calea legală prin care activitatea politică a lui Tokes să fie interzisă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Diaconu, deputat PSD
Bogdan Diaconu, deputat PSD

Deputatul PSD, Bogdan Diaconu, a scris pe pagina sa de Facebook că ridicarea decoraţiei „Steaua României“ lui Laszlo Tokes nu este suficientă şi, prin urmare va căuta o cale legală prin care activitatea politică a europarlamentarului să fie intersiză în România.

„Lui Laszlo Tokes i s-a respins contestaţia retragerii decoraţiei „Steaua României“ de către Curtea de Apel Bucureşti. Până aici, totul bine, numai că Tokes mai are o cale de atac, şi anume recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Abia apoi decizia va fi definitivă, iar Tokes probabil va folosi şi această posibilitate pentru a se victimiza“, a scris deputatul pe Facebook.

Diaconu consideră că numai prin retragerea decoraţiei, europarlamentarul Laszlo Tokes nu va putea fi împiedicat să atace în continuare statul roman. Acesta a amintit că joi, Tokes a arborat steagul secuiesc pe clădirea care găzduieşte cabinetul său de europarlamentar de la Oradea. 

Diaconu este de părere că autorităţile române ar trebuie să-i interzică lui Laszlo Tokes orice activitate politică în România. „Nu are decât să lupte pentru dezintegrarea ţării noastre din Ungaria, că doar Budapesta îl susţine şi îl sponsorizează. Am să caut calea legală prin care biroul său de europarlamentar din România şi activitatea sa politică anti-statală să fie interzisă pe teritoriul nostru naţional“, a conchis deputatul PSD, Bogdan Diaconu.

În 25 mai, Laszlo Tokes a candidat pe lista partidului ungar Fidesz şi a câştigat un nou mandat europarlamentar. 

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, vineri, să respingă ca inadmisibilă cerere de anulare a actului prin care Laszlo Tokes a contestat hotărârea Consiliului de Onoare al Ordinului „Steaua României“ de retragere a distincţiei care i-a fost acordată în 2009. 

Hotărârea CAB nu este definitivă şi poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă.

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe Tokes cu Ordinul Naţional „Steaua României“  în grad de Cavaler, în decembrie 2009, la 20 de ani de la Revoluţie.

În iulie 2013, Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universităţii de Vară „Balvanyos“, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să ofere  „protectorat“ Transilvaniei, aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud.

În replică, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu îşi merită calitatea de cetăţean român cel care cerea ca Transilvania să fie trecută sub protectorat. 

Consiliul de Onoare pentru Ordinul Naţional „Steaua României“ a decis, la finalul anului trecut, retragerea distincţiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes.

Citeşte şi:

Laszlo Tokes rămâne fără Ordinul "Steaua României"

Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea în instanţă a lui Laszlo Tokes prin care acesta contesta decizia Consiliului de Onoare pentru Ordinul Naţional "Steaua României" de a-i retrage distincţia. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite