Cum îşi încep politicienii cariera: taximetrist angajat în primăria din comună, propulsat apoi în funcţie la oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
primaria plugari

Chelneriţă angajată ca inginer sau taximetrist angajat fără concurs într-o primărie sunt doar câteva dintre exemplele observate de jurnalişti în ultimele zile despre cum sunt propulsaţi unii români în cariera politică.

Angajările la primării de comună, urmate de detaşări în instituţii importante la oraş, par a fi o practică în administraţie, scrie Digi24.

Totul se face pe linie de partid. Sunt şi oameni pe care nu i-a văzut nimeni la program, iar salariul le este dus acasă. Este şi cazul unui apropiat de-al lui Petru Avram, despre care presa locală din Iaşi spune că a lucrat ca taximetrist şi ospătar, apoi angajat la primăria Plugari şi adus prin detaşare la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

Petru Avram este şeful Administraţiei de Apă Prut Bârlad, aflat acum în centrul unui scandal anchetat de DNA, legat de modul în care a încadrat pe un post de inginer o chelneriţă.

„Imediat după alegerile locale, domnul primar a propus transformarea postului de consilier personal, în administrator. Atunci l-a angajat. Fără a avea aprobarea Consiliului Local, fără a schimba organigrama, l-a angajat pe Andrei Brătan”, a declarat pentgru Digi24 un politician local.

Aşa a început cariera la stat pentru un apropiat al PNL Iaşi, despre care presa locală spune că a profesat ca taximetrist şi ospătar şi este în anturajul lui Petru Avram, şeful de la Administraţia Bazinală de Apă Prut Bârlad.

Instituţia este vizată de o anchetă DNA, tocmai din cauza angajărilor făcute în ultimele luni, pe bază de detaşări. Andrei Alexandru Brătan a fost angajat mai întâi la primăria Plugari din judeţul Iaşi, pe postul de consilier personal al primarului, pentru ca apoi sa fie transferat la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Iaşi.

Surse locale au precizat că angajarea s-a făcut fără a exista acel post în organigrama primăriei, pentru că nu a fost aprobat în cadrul Consiliului Local. Apoi, postul este transformat în administrator public.

Angajarea la primăria de la ţară pare să fi fost formală, o trambulină pentru un post la oraş pentru care în alt context s-ar fi dat concurs. E o reţetă patentată deja de câteva luni bune.

Niciunul dintre cei implicaţi nu a dorit să comenteze situaţia, nici Petru Avram, consilier judeţean PNL şi cumătrul lui Costel Alexe, nici directorul ANIF Mihai Horea-Şerban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite