Băsescu îl acuză pe Iohannis de „mârlănie“ pentru că a stat pe un scaun de la „Masa Tăcerii“. Reacţia consilierului prezidenţial Andrei Muraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul prezidenţial Andrei Muraru răspunde, pe Facebook, criticilor lui Traian Băsescu la adresa lui Klaus Iohannis, care l-a acuzat de „mârlănie“ pe şeful statului, prezentând o „selecţie“ de replici ale fostului preşedinte către jurnalişti şi adversari, precum „ţigancă împuţită“ şi atacul la Crin Antonescu, a cărui soţie s-a sinucis.

„Fostul Preşedinte Traian Băsescu este de părere că Preşedintele Klaus Iohannis a dat dovadă de «mârlănie» pentru că s-a aşezat la Masa Tăcerii din Târgu Jiu. Totodată, fostul şef al statului se întreabă contrariat: «Pe oamenii aceştia, oare, nu-i învaţă nimeni bunul simţ?» Fără o selecţie subiectivă am putea fi convinşi de sinceritatea lecţiei de bune maniere transmisă de fostul preşedinte“, scrie pe Facebook consilierul lui Klaus Iohannis.

Andrei Muraru (foto dreapta) trece în revistă o serie de declaraţii făcute de Traian Băsescu în cei 10 ani ai săi ca preşedinte al României, pentru care fostul şef de stat a fost criticat.

"1) O jurnalistă de la Antena 1 l-a întrebat pe Traian Băsescu cum vede Poliţia română. Răspunsul a venit prompt: ”În orice caz, mult mai frumoasă decât tine” (2005), 2) Despre Lavinia Şandru: ”Îi atrag atenţia ca în politică e foarte uşor sa ajungi pe centura politicii” (2005), 3) Despre ziaristul Ovidiu Zară: ”Câte un găozar d'ăsta crede că ne poate întinde capcane în modul ăsta” (2006), 4) Către o jurnalistă despre care se ştia că e diagnosticată cu o maladie gravă: ”Dumnezeu să ne dea sănătate cât adevăr spunem legat de povestea pe care aţi prezentat-o în prima pagină a ziarului de mâine!”, 5) Către o ziaristă la Timişoara, care îi ceruse să explice cum s-a desfăşurat cursul de prim ajutor la care asistase: ”Dacă te urci pe masă, îti arăt ce-am învăţat” (2006), 6) Către ziarista Andreea Pană, care încerca să îi ia o declaraţie: ”Păsărică, tu nu ai altă treabă?”. După ce i-a luat telefonul, a numit-o pe jurnalistă ”ţigancă împuţită” (2007), 7) Către o jurnalistă care întrebase despre rezultatul unei moţiuni de cenzură: ”Sigur, vin direct în birou la tine să o facem” (2007), 8) Către un jurnalist al Antenei 3, pe holul Palatului Parlamentului: ”Băi, caraghiosule!” (2009), 9) Despre Preşedintele Senatului de la acea vreme: ”O să rămână virgin daca îşi pune centura de castitate. Fiind al doilea om în stat, o să-i oferim o centură, să şi-o pună” (2009), 10) Către un lider politic, a cărui soţie îşi pusese capăt zilelor: ”un bărbat căruia nu i s-a întâmplat niciun incident dramatic în care să-şi lase soţia singură şi să ajungă în situaţii dificile” (2009)", enumeră Muraru.

image

Consilierul prezidenţial (foto dreapta) încheie spunând că „orice preşedinte are premierul pe care îl merită“ şi face o paralelă cu una dintre afirmaţiile fostului prim-ministru Victor Ponta. „Între apelativul «ţigancă împuţită» şi «Fă, Doina!» găsesc o profundă legătură de stil“, comentează el.

Liderul PMP Traian Băsescu l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis de „mârlănie“ că s-a aşezat la „Masa Tăcerii“ în Târgu-Jiu, spunând că pe o capodoperă „nu te aşezi cu fundul, chiar dacă este din piatră“, şi consideră că atât el, cât şi premierul Dacian Cioloş, l-au „umilit“ pe sculptorul Constatin Brâncuşi.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost fotografiat, vineri, în timp ce stătea pe un scaun de la „Masa Tăcerii“, una dintre operele lui Constantin Brâncuşi din Parcul Central din Târgu Jiu, în zonă fiind inscripţii prin care vizitatorii sunt rugaţi să nu atingă operele artistului.

Klaus Iohannis a participat împreună cu premierul Dacian Cioloş, vineri, la Târgu Jiu, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu din octombrie 1916, care a permis retragerea populaţiei şi autorităţilor în Moldova în Primul Război Mondial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite