Barometrul Academiei Române. Două treimi dintre români consideră că venirea Papei Francisc e importantă pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc. FOTO EPA EFE
Papa Francisc. FOTO EPA EFE

61% dintre persoanele care au răspuns la o cercetare realizată de INSCOP pentru un institut al Academiei Române susţin că vizita Papei Francisc e importantă pentru România.

Întrebaţi dacă din punctul lor de vedere vizita Papei Francisc în România, care va avea loc la sfârşitul lui mai, este importantă, 61% dintre respondenţi au afirmat că vizita e importantă pentru România. 23,3% au răspuns că nu este importantă viziat pentru România, în timp ce 15,7 nu au vrut să răspundă sau nu au spus că nu ştiu.

Aceste răspunsuri au venit în contextul în care 77,4% din cei care au răspuns la cercetare se declară „o persoană religioasă”, în timp ce doar 16,5 sunt persoane nereligioase.

Nu în ultimul rând, 65,5% din cei care au răspuns la întrebările cercetării au afirmat că informarea lor privind chestiunile internaţionale vine în principal de la ştirile de la televizor, de pe internet 22,1%, iar doar 3,6% de pe reţelele sociale. Revistele şi publicaţiile sunt pe locul patru cu doar 2,1%. 

Metodologie

Barometrul de opinie publică al Academiei Române a fost realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS - Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. Datele sondajului de opinie au fost culese la nivel naţional în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019. Volumul eşantionului a fost de 1050 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României, neinstituţionalizată, cu vârsta de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Sondajul a fost realizat pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor în toate judeţele României şi în sectoarele Municipiului Bucureşti. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite