Antonescu: Merkel să-i dea lui Băsescu o bucăţică de pâmânt în Germania și să se joace acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, joi, la Berlin
Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, joi, la Berlin

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, marţi seara, că România nu este obligată să fie "rezervaţia în care se poate întâmpla orice", afirmând că Angela Merkel ar trebui să-i dea lui Traian Băsescu o bucăţică de pământ în Germania pentru a se "juca" acolo de-a preşedintele.

"Nu are nicio obligaţie România să fie rezervaţia în care se poate întâmpla orice pentru că aşa le convine unora care nu trăiesc în România, care nu plătesc impozite în România, care nu suferă abuzurile pe care românii le suferă, începând cu batjocorirea acestui vot. Să îl ia în Germania doamna Merkel, Germania este o ţară mare, prosperă, să îi dea o bucăţică de pământ acolo lui Băsescu şi PDL-ului să se joace acolo de-a Băsescu, în România, nu", a spus Antonescu la Antena 3.

El s-a arătat convins că listele electorale vor fi actualizate până la alegerile din toamnă, precizând că refuzul primarilor PDL în acest sens nu poate fi tolerat.

"Este o obligaţie ca listele electorale să fie actualizate. Dacă Guvernul şi instituţiile care aplică legea vor dori să ia în serios şi guvernarea prin aplicarea legii, orice primar PDL-ist şi orice lider al PDL vor declara că refuză să actualizeze aceste date, atunci aceşti oameni vor trebui să meargă pe mâna justiţiei. (...) Crescătoria aceasta de paraziţi pe lângă Parchet, de viermişori în aceste zile au arătat cum dictează în ţara asta împotriva legii, a milioane de oameni.

Crin Antonescu a vorbit şi despre "marele legist, de fapt vameş"  Vasile Blaga, care a ieşit zilele acestea şi a explicat cum se pot da ordine unor sute de primari.

”A ieşit dl. Blaga, marele legist, care ne-a explicat cum se poate ordona primarilor: 'Noi refuzăm să dăm nişte date, era obligaţia lor, refuzăm, boicotăm, închidem uşa, nu dăm niciodată la MAI'. Aşa ceva nu mai poate fi tolerat şi aşa ceva nimeni nu tolerează, nici dl. Barosso în dreptul UE, nici doamna Merkel în Germania", a subliniat Antonescu.

Antonescu: Este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona

USL trebuie să rezolve urgent chestiunea ministrului Justiţiei şi a funcţionării unor instituţii

Care a fost REACŢIA lui Crin Antonescu după invalidarea referendumului în IMAGINI

CCR a decis: Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni

Mihai Răzvan Ungureanu: Decizia CC putea fi luată din 2 august dacă nu era vasta operaţiune de intoxicare a Curţii

Decizia Curţii: Traian Băsescu îşi reia atribuţiile odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial

Peste 200 de persoane protestează la sediul Curţii Constituţionale

Analiză Capital Economics: Decizia Curţii Constituţionale e o sabie cu două tăişuri

Raiffeisen: Incertitudinile vor persista, chiar dacă tensiunile politice se vor reduce temporar

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite