Alegeri PDL: Reacţii faţă de alegerea lui Vasile Blaga la şefia democrat-liberalilor: „O victorie cât o înfrângere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga: FOTO: Liviu Iolu
Vasile Blaga: FOTO: Liviu Iolu

Primele reacţii în urma alegerii lui Vasile Blaga, în funcţia de preşedinte al democrat-liberalilor. Elena Udrea contestă votul.

UPDATE 20:10  Vasile Blaga a afirmat în calitate de lider al PDL că echipa trebuie să fie unită pentru a continua lupta cu USL.

"E greu uneori să pierzi, pot să înţeleg asta. Dar niciodată nu mi-am pus la îndoială corectitudinea şi cinstea colegilor. Niciodată! Există viaţă şi după 23 martie, iar treaba noastră este aceea de a veni în faţa Consiliului Naţional de Coordonare care să decidă o echipă puternică pentru acest partid, o echipă unită care să se bată cu USL", a declarat Vasile Blaga.


UPDATE 20.00 Europarlamentarul Elena Băsescu, fiica preşedintelui Băsescu, consideră că rezultatul alegerilor din PDL este „ruşinos” pentru câştigător, întrucât diferenţa  de scor între cei doi contracandidaţi – Elena Udrea şi Vasile Blaga – a fost foarte strânsă.

„O victorie cât o înfrângere”, a apreciat Elena Băsescu rezultatul aripii Blaga pentru conducerea democrat-liberalilor.


UPDATE 19:56 Emil Boc este alături de Elena Udrea.

„Sunt puţin nedumerit. Când se depune o contestaţie, se aşteaptă soluţionarea ei. Am fost surprins când s-a anunţat rezultatul votului. Vreau să avem o conducere legitimă“, a spus Emil Boc.


În urma anunţului care l-a desemnat câştigător al funcţiei de preşedinte PDL pe Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei au sesizat nereguli.

„Asta a fost oferta pe care noi am facut-o şi delegaţii atât au votat. Aştia au fost delegaţii de astăzi şi ăsta a fost votul de astăzi. Hai să vedem ce se întâmplă. Am înţeles că a fost un număr de delegaţi în plus. Mi se pare un rezultat care nu e binefăcător partidului. Că rezultatul este la mijloc. Cu acest scor trebuie să vedem cum rămâne acest partid unit. Am candidat pentru funcţia de preşedinte de partid, în acest moment nu am în vedere o funcţie de conducere în echipa lui Vasile Blaga“, a precizat Monica Macovei.

„Trebuie verificate listele. Foarte mulţi dintre delegaţi, ori nu s-au găsit pe liste , ori au găsit listele semnate în locul lor. Este o neconcordanţă. Vorbim de 44 de voturi. Motivul contestaţiei este faptul că la începutul convenţiei s-a specificat că mai vin delegaţi pe parcurs. Domnul Blaga nu a intrat in turul doi. A fost anunţat rezultatul făra să se ţină cont de contestaţie. Am cerut confruntatea listelor de la intrare cu listele de la vot şi renumărarea voturilor. Diferenţa chiar şi în aceste condiţii este foarte mică. Lucrurile nu pot rămâne aşa. Se va intra în turul 2“, a fost prima reacţie a Elenei Udrea.

„Eu cred  că preşedintele Traian Băsescu iubeşte PDL şi îl va iubi în continuare. Domnul Toader v-a spus ce avea de spus. Aritmetica e aceeaşi de 2000 de ani. Nu poate nimeni să o schimbe“, a declarat Vasile Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite