AFP, despre alegerile locale din România: Se desfăşoară sub semnul dosarelor de corupţie şi sunt primul test pentru clasa politică după Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO David Muntean
FOTO David Muntean

Alegerile locale de duminică din România se desfăşoară sub semnul zecilor de dosare de corupţie vizând candidaţi sau foşti edili şi este primul test pentru clasa politică din ţară după incendiul de la Colectiv, comentează AFP.

Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi duminică la urne, pentru a-şi alege primarii şi consilierii locali.

La Bucureşti, Primăria Generală este condusă în prezent de un primar interimar, pentru că fostul edil, Sorin Oprescu, este urmărit în justiţie într-o afacere de corupţie, aminteşte agenţia internaţională. În plus, cinci dintre cei şase primari de sector sunt acuzaţi de asemenea în diverse dosare.

În pofida problemelor cu legea, numeroşi candidaţi s-au înscris în cursă duminică şi se prezintă în faţa alegătorilor, scrie AFP.

Votul este primul test pentru clasa politică din ţară după incendiul izbucnit în luna octombrie în clubul Colectiv din Bucureşti, care a zguduit ţara şi care a dus la căderea Guvernului social-democrat condus de Victor Ponta. România este condusă în prezent de o echipă de tehnocraţi.

Potrivit analistului politic Radu Magdin, PSD are şanse mari să câştige detaşat alegerile locale, “ceea ce va transmite o undă de şoc în rândul liberalilor şi dreptei, înainte de legislativele din toamnă”.

La Bucureşti, sondajele o creditează cu un avantaj important pe Gabriela Firea, candidata alianţei PSD-UNPR, afirmă AFP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite