Şi Gheorghe nu mai pleacă...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Pentru mine e o datorie morală, ca istoric şi conducător al comisiei de înălţare a statuii lui Ion Antonescu la Cluj-Napoca din 2000, să repun în coordonatele istorice ştiinţifice contribuţia militară a mareşalului la apărarea creştinătăţii şi civilizaţiei europene, dar şi ca să se respecte o hotărâre de restaurare a memoriei acestui mare conducător de oaste românească.”

Mă înfior cînd citesc asemenea texte. Retorica de secolul al XIX-lea, de „eroism” înviat în comunism mă irită, mă întristează, mă decepţionează.

Textul aparţine Dlui Ţene Ioan Vasile, funcţionar public la Cluj din timpul funariot, director editorial al Napoca News.

Nu se putea să nu semnez petiţia asta.

Mă îngrijorează faptul că oameni cu astfel de puncte de vedere mai lucrează prin primării. Clujul e un oraş multietnic, burg săsesc, magyar város, oraş românesc, oraş transilvănean în secolul al XXI-lea. Nu se poate să trăim unii contra alţii şi să mai şi facem din asta un fel de politică oficială. Nu facem decît să încurajăm punctele de vedere extremiste şi desuete oricum existente la multe colţuri şi în toate etniile.

Şi eu care credeam că Funar plecase...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite