USR, după adoptarea legilor justiţiei: Votul de astăzi este un preambul şi o deschidere a atacului asupra Codurilor penale

USR, după adoptarea legilor justiţiei: Votul de astăzi este un preambul şi o deschidere a atacului asupra Codurilor penale

Reprezentanţii USR spun că votul dat de Camera Deputaţilor legilor justiţiei, modificate în Comisia Iordache în urma deciziilor CCR, este un preambul şi o deschidere a atacului asupra Codurilor penale şi că inclusiv modalitatea în care au înţeles PSD-ALDE să promoveze aceste modificări este una abuzivă, pentru că rapoartele votate astăzi în Parlament au fost scrise de aseară, încă înainte de a fi discutate în Comisia Iordache

Judecătorii CCR şi-au acordat singuri superimunitate. Dorneanu: E normal ca noi, cei din corpul cărora a plecat  problema penală, să decidem imunitatea

Judecătorii CCR şi-au acordat singuri superimunitate. Dorneanu: E normal ca noi, cei din corpul cărora a plecat  problema penală, să decidem imunitatea

Magistraţii Curţii Constituţională (CCR) şi-au acordat azi o imunitate comparabilă cu cea a parlamentarilor: nu vor mai putea fi arestaţi, reţinuţi şi percheziţionaţi fără aprobarea plenului CCR, cu o majoritate de două treimi. Legea, iniţiată de un parlamentar obscur al minorităţilor naţionale, a fost votată de majoritatea PSD-ALDE. Ulterior, PNL şi USR au contestat proiectul la CCR. Degeaba.

Turcan: Cu permisiunea lui Liviu Dragnea, doamna Dăncilă să vină să le spună românilor unde sunt banii din creşterea economică | pnl

Turcan: Cu permisiunea lui Liviu Dragnea, doamna Dăncilă să vină să le spună românilor unde sunt banii din creşterea economică

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a anunţat marţi că liberalii i-au cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, printr-o scrisoare, să îi permită premierului Viorica Dăncilă să vină la tribuna Parlamentului şi să le spună românilor unde sunt banii din creşterea economică, “ce se întâmplă cu ţara” şi "încotro se îndreaptă”

ANM: vremea se va menţine deosebit de rece până joi pentru majoritatea regiunilor. Care este prognoza pentru Bucureşti

ANM: vremea se va menţine deosebit de rece până joi pentru majoritatea regiunilor. Care este prognoza pentru Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o informare de vreme deosebit de rece, cu până la 10 grade mai puţin faţă de valorile obişnuite pentru această perioadă. De asemenea, sunt anunţate precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Avertizarea este valabilă pentru întreaga ţară până joi dimineaţă.

Megaproiect dezvoltat în Sectorul 5: un nou cartier cu 40.000 de locuinţe, maternitate, sală polivalentă, bazin olimpic, muzeu şi şcoli

Megaproiect dezvoltat în Sectorul 5: un nou cartier cu 40.000 de
locuinţe, maternitate, sală polivalentă, bazin olimpic, muzeu şi şcoli

Sectorul 5 din Capitală va găzdui un megaproiect în zona Antiaeriană, unde va fi construit un cartier cu 40.000 de locuinţe, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ şi unităţi de învăţământ. Proiectul va fi implementat de Primăria Sectorului, printr-un acord cu Banca Mondială.

Codrin Ştefănescu: Zgonea mirosea a securism. A avut o susţinere fabuloasă din partea „statului paralel” | psd

Codrin Ştefănescu: Zgonea
mirosea a securism. A avut o susţinere fabuloasă din partea „statului paralel”

Codrin Ştefănescu a vorbit, la Adevărul live, despre relaţia tensionată pe care o are cu liderul partidului, Liviu Dragnea, dar şi despre momentele în care prietenia lor era „trainică”. Acesta a declarat că a fost alături de Dragnea în situaţii grele şi că a fost printre cei care i-au salvat funcţia de preşedinte PSD când a primit condamnarea în dosarul Referendumului. Ştefănescu l-a numit pe Valeriu Zgonea „trădător”, care „mirosea a securism”.

Discuţiile din ultimele zile de pe agenda publică internă au fost confiscate aproape complet de decizia convocării Congresului extraordinar al PSD. Dacă iniţial, Liviu Dragnea a dorit un fel de confirmare, de validare a funcţiei pe care o deţine, ulterior a renunţat la acestă idee - căci a fi preşedinte al PSD i se pare că este evidentă ca o axiomă euclidiană.

acum 12 zile · comentarii (12)

Sintagma din titlu nu-mi aparţine, este creaţia lui Adrian Năstase, un  cunoscător al realităţilor partidului pe care l-a condus. Ce-o fi vrând să spună cu această caracterizare şi cât de bine se potriveşte actualei stări de „spirit“ din PSD? Este halucinant să vezi cum o întreagă „turmă“ de simpli membri de partid sau delegaţi la Congres se lasă îmbrobodiţi de vorbele lui Liviu Dragnea.

acum 12 zile · comentarii (26)

Se vor împlini în curând 125 de ani de existenţă politică a social-democraţiei româneşti şi de la înfiinţarea Partidului Social-Democrat al Muncitorilor din România, din care făceau parte, printre alţii, Ioan Nădejde şi Vasile G. Morţun, fondatorii revistei „Contemporanul”, Constantin Dobrogeanu-Gherea şi Constantin Mille, părintele ziaristicii moderne.

acum 13 zile · comentarii (14)

Este îngrijorător de-a dreptul că acest fenomen se află în creştere, iar când vom conştientiza gravitatea situaţiei, cât de mult ne afectează atenţia sporită pentru nimicuri, va fi cam târziu. Va fi  greu şi ne vor trebui mulţi ani să revenim la normalitate, să aşezăm lucrurile în matca lor firească, să acordăm atenţia cuvenită lucrurilor cu adevărat importante şi să punem la locul cuvenit valorile după care trebuie să ne ghidăm.

acum 13 zile · comentarii (8)

Prima lecţie de autoapărare pe care o învăţa o fată acum vreo 25 de ani era să lovească bărbatul între picioare dacă era atacată. Pe mine nu m-a ajutat deocamdată, dar cine ştie câte vieţi o fi salvat. De ce acolo, asta nu se precizează foarte clar la primele lecţii, cert e că îţi va da timp să fugi, aşa se zice, ok?

acum 13 zile · comentarii (29)

Ministrul Culturii l-a revocat pe Paul Cotârleţ, secretarul de stat care conducea departamentul care ar trebui să coordoneze activităţile dedicate Centenarului. Numele, locul în structura guvernului şi echipa acestui departament s-au schimbat atât de des în scurta sa viaţă încât nimeni nu mai aşteaptă ceva de la Guvern pentru a sărbători Centenarul. Iniţiativele particulare au mai mari şanse să marcheze Centenarul, fără bâlbâiala autorităţilor.

acum 14 zile · comentarii (21)

Dacă Ludovic Orban nu s-ar fi retras din cursa pentru Bucureşti, poate câştiga, iar Firea era acum doar Primă-Doamnă la Voluntari. Dacă PNL nu ajungea la bâlbele cunoscute, poate câştiga alegerile generale, iar Dragnea era acum în Madagascar. Este o istorie contrafactuală care nu se va putea confirma sau infirma vreodată. Dar ce ştim sigur e că legea care l-a băgat după gratii pe Năstase n-a mai funcţionat la Orban. Iată de ce:

acum 14 zile · comentarii (0)

Centenarul îi prinde pe toţi românii într-un moment de cotitură. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: povestea României de azi este una tristă, cu un final necunoscut. Din Maramureş până la Giurgiu şi de la Tulcea la Arad, suntem puşi în situaţia de a reflecta cu privire la ameninţările la adresa viitorului nostru, în loc să sărbătorim împlinirile din trecut şi prezent.

acum 14 zile · comentarii (7)

În ziarul America, editat în Cleveland în Statele Unite, a fost publicat în 28 August 1917 un articol, intitulat „După un An. 28 August 1916-28 August 1917“, în cinstea aniversării unui an de la intrarea României în război. Redau aici textul original, fără nicio intervenţie din partea mea, ca editor, invitându-vă la lectură şi meditaţie. Orice comentariu este de prisos!

acum 14 zile · comentarii (0)

Dacă mai era nevoie, casa de sondaje Sociopol, condusă de Mirel Palada, un apropiat al PSD, confirmă: PSD - 34%. Victor Ponta e chiar mai categoric: dacă duminică ar fi alegeri, PSD ar lua sub 30%. Bomboana pe colivă, Comisia SRI, condusă de PSD, refuză să-l audieze pe Florian Coldea, de frica celor ce ar putea declara acesta referitor la participarea lui Dragnea la chermezele „statului paralel“.

acum 14 zile · comentarii (19)

Oamenii care mint tot timpul ajung să fugă de adevăr chiar şi când acesta pare să-i ajute. O afirmaţie adevărată şi uşor verificabilă făcută de Călin Popescu Tăriceanu, confirmată şi de ministrul Justiţiei, este negată de deputatul PSD Florin Iordache. După câteva zile, în loc ca adevărul să triumfe, acelaşi Tăriceanu şi-a retractat spusele şi a consimţit la minciuna lui Iordache. Aşa se fac legile în România. Legile justiţiei.

acum 15 zile · comentarii (65)

Astăzi, ministrul Sănătăţii a dat un interviu la Europa FM în care, printre altele, a adoptat o poziţie pe cât de surprinzătoare, pe atât de curajoasă şi mai ales corectă. Doamna Sorina Pintea, un ministru care reprezintă PSD în guvernul Dancilă, recunoaşte că principala problemă a sistemului sanitar este insuficienţa finanţării sistemului de asigurări sociale, în condiţiile în care pachetul de servicii este exhaustiv.

acum 15 zile · comentarii (32)