Elena Udrea: De ce m-aş duce şase ani la puşcărie doar pentru că vor Coldea şi Kovesi? Ar fi absurd. Mă voi adresa zilele următoare Organizaţiei Naţiunilor Unite | elena udrea

Elena Udrea: De ce m-aş duce şase ani la puşcărie doar pentru că vor Coldea şi Kovesi? Ar fi absurd. Mă voi adresa zilele următoare Organizaţiei Naţiunilor Unite

Elena Udrea a declarat, joi seară, la România TV, că ”ar fi absurd” să fie condamnată definitiv în dosarul ”Gala Bute” existând în acest moment la dosar un document care-i arată nevinovăţia. ”De ce m-aş duce şase ani la puşcărie doar pentru că vor Coldea şi Kovesi?”, a spus Udrea care a anunţat că-şi va prezenta în zilele următoare cazul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Liderul USR Bucureşti: Prima jumătate a mandatului lui Firea, cel mai slab mandat de primar din 2000. Doar 5% din bugetul total, cheltuiţi pe dezvoltare

Liderul USR Bucureşti: Prima jumătate a mandatului lui Firea, cel mai slab mandat de primar din 2000. Doar 5% din bugetul total, cheltuiţi pe dezvoltare

Liderul USR Bucureşti, Roxana Wring, a afirmat joi că prima jumătate a mandatului Gabrielei Firea este „poate cel mai slab mandat de primar din 2000 şi până în prezent”, toate problemele pe care le avea Capitala înainte de actuala conducere înrăutăţindu-se. Wring a spus că anul trecut doar 5 la sută din bugetul total au fost cheltuiţi pentru dezvoltare, restul banilor fiind cheltuiţi pe statui, festivaluri şi evenimente kitsch.

PNL a contestat din nou la Curtea Constituţională modificările Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor | pnl

PNL a contestat din nou la Curtea Constituţională modificările Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor

PNL a contestat joi la Curtea Constituţională modificările aduse la Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor, invocând încălcarea mai multor prevederi din Constituţie şi acuzând că „textul este neclar, impropriu, impredictibil în viitoarea sa interpretare şi aplicare, aşadar nu îndeplineşte rigorile constituţionale". Legea a fost adoptată marţi de plenul Senatului, pentru a treia oară.

Iohannis explică termenul „euro-ofuscat”: După atenţionarea CE, anumiţi politicieni au avut o atitudine de băieţi supăraţi că au fost prinşi cu mâţa în sac | klaus iohannis

Iohannis explică termenul „euro-ofuscat”: După atenţionarea CE, anumiţi politicieni au avut o atitudine de băieţi supăraţi că au fost prinşi cu mâţa în sac

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat termenul de „euro-ofuscare” folosit atunci când s-a referit la reacţia unor lideri politici, el spunând că după atenţionarea Comisiei Europene privind devierea semnificativă de la ţintele de buget, anumiţi politicieni au avut „o atitudine de băieţi supăraţi că au fost prinşi cu mâţa în sac".

Bem o cafea oribilă şi învăţăm de toate la spital. Deveniţi iar copii neştiutori, copii în clasa I a vieţii, învăţăm să îmblânzim spaime şi dureri, să decantăm altfel evenimentele vieţii şi să înfruntăm tsunamiul unor informaţii îngrijorătoare înfăşuraţi în zâmbetele şi vorbele celor dragi.

acum 25 zile · comentarii (0)

Nu am nici cel mai mic dubiu că preşedintele Klaus Iohannis a greşit grav în alegerea cuvintelor prin care a desemnat gazdele israeliene ale celor doi aventurieri poltici - demonicul Liviu Dragnea şi extrem de imprudenta doamnă Viorica Vasilica Dăncilă - care au mers într-o vizită complet nepotrivită, iresponsabilă de-a dreptul în Israel.

acum 27 zile · comentarii (65)

Am impresia că doamna premier Dăncilă subestimează cu mult riscurile şi pericolele care o pândesc în fiecare zi. Dacă ar gândi mai adânc, ar realiza că Dragnea, care a „îngropat” doi premieri, nu va ezita să o „îngroape” şi pe dânsa, dacă interesele  i-ar cere acest lucru. Apoi, doamna premier nu realizează că funcţia pe care o deţine este o pălărie  prea mare pentru resursele domniei sale.

acum 27 zile · comentarii (44)

Îşi dau mâna până şi cele două Corei, în vreme ce dialogul devine imposibil între instituţiile puterii executive din România. În Anul Centenar şi cu opt luni înainte de examenul de maturitate al României europene – preluarea preşedinţiei Consiliului UE – războiul politic intern oglindeşte limitele unei Românii decuplate de la ritmul şi tendinţele politicii internaţionale. Şi totul pentru că nu se respectă o decizie a Curţii Constituţionale.

acum 28 zile · comentarii (3)

Recurgerea la o procedură secretă, nepublică, de dezbatere pentru modificarea legilor securităţii naţionale nu face decât să alimenteze suspiciunea că scopul acestor modificări nu este modernizarea legilor şi a activităţii serviciilor de informaţii, ci acapararea controlului total asupra serviciilor de informaţii, ca parte a unei lupte subterane dintre tabere politice ireconciliabile.

acum 29 zile · comentarii (0)

Îl citeam azi pe Schattschneider, un politolog super mare, şi mă gândeam şi la un editorial din New York Times în care se vorbea despre faptul că nu ar trebui să luăm dreptul la vot ca garantat. Sistemul politic actual, chiar dacă democratic, exclude mai mult de jumătate din populaţie de la luarea deciziei, sistem departe de a fi perfect.

acum 29 zile · comentarii (3)

Nu există Rai fără Iad. Vizavi de casa în care locuiesc s-a deschis, de ceva timp, un fel de magazin („Florens“), care pare florărie, dar e mult mai mult decît atît: propune clienţilor nu doar „aranjamente florale“, ci şi organizări de evenimente „corporate“, nunţi „ca-n poveşti“, botezuri „desprinse din basme cu zîne“, petreceri amicale, totul din dorinţa de a ajuta oamenii „să uite de probleme“, să capete, pe chip, amprenta fericirii.

acum 29 zile · comentarii (0)

Câteva mii de angajaţi din sistemul de sănătate protestează la Bucureşti, ameninţând cu greva generală. Problema salarizării, dar mai ales starea de moarte clinică a sănătăţii sunt departe de a fi rezolvate. După întâlnirea cu managerii de spitale şi medicii, premiera Viorica Dăncilă a plecat în Israel cu Liviu Dragnea, să ia lumină! Este normal ca medicii să stea cu căciula în mână, la coadă, la uşa Guvernului?

acum 29 zile · comentarii (1)

Un murmur apăsat străbate întreaga Europă: Curtea Constituţională a României a decretat recent că infracţiunile de corupţie „nu vor putea fi calificate drept ameninţări la securitatea naţională”. Cum deciziile CCR sunt definitive şi – cum le place ‘mnealor să zică – obligatorii „erga omnes”, adică pentru toată lumea, s-au semnalat deja accese de panică tocmai la Bruxelles.

acum 30 zile · comentarii (69)