VIDEO Criză în Justiţie. Seară de proteste în Bucureşti: „Orice trădător plăteşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Peste 10.000 de oameni au ieşit, duminică seară, în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei. Manifestaţii au avut loc în mai multe oraşe din ţară.

Magistraţii din Capitală şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, vineri, faţă de modificările aduse legilor justiţiei, cerând independenţa sistemului judiciar. Totodată, activitatea parchetelor din oraşe precum Constanţa, Piteşti, Iaşi şi Timişoara va fi suspendată timp de mai multe zile, săptămâna aceasta, în semn de protest.

Duminică seară a fost rândul oamenilor obişnuiţi să iasă în stradă împotriva Guvernului PSD-ALDE.

„Nu suntem de acord ca înalţii magistraţi să fie numiţi de cineva politic“, a spus  un protestatar.

În ţară au fost cel puţin la fel de mulţi oameni ca în Capitală. Cele mai mari manifestaţii au fost în Sibiu şi Cluj, peste 5 mii de oameni in fiecare. Au fost proteste însă şi în Iaşi, Braşov, Timişoara, Oradea şi Galaţi. Mai mult decât la alte proteste precedente, s-a strigat duminică seara în Piaţă în favoarea alegerilor anticipate.

Liderii USR şi PLUS au fost şi ei în Piaţa Victoriei. Dacian Cioloş a declarat că trebuie organizate alegeri anticipate pentru a avea un nlou guvern legitimat politic, iar Dan Barna a spus că România nu poate să ajungă o anexă a Rusiei. Cioloş a anunţat că alianţa USR-PLUS va contesta OUG 7 la toate Curţile de apel din ţară.

Jandarmeria Capitalei a precizat într-un comunicat de presă că pentru organizarea manifestaţiei din Piaţa Victoriei nu au fost respectate condiţiile legii adunărilor publice în vigoare.

Ce părere au protestatarii despre OUG 7 vedeţi în materialul de mai jos:.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite