VIDEO Protest 10 august 2019. Pianistul Davide Martello a cântat în Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pianistul german Davide Martello, cunoscut pentru reprezentaţiile susţinute în mai multe zone de conflict din lume, a cântat la protestul diasporei din Piaţa Victoriei.

Pianistul german Davide Martello a cântat în Piaţa Victoriei, la protestul diasporei, unde participă mii de persoane. 

Cunoscutul pianist şi-a anunţat prezenţa la manifestaţia din faţa Guvernului, printr-un mesaj publicat pe pagina personală de Facebook, în urmă cu câteva zile. 

„Îmi pare rău că trebuie să îmi anulez concertele următoare din Germania. Este un protest mare pe 10 august în Bucureşti împotriva corupţiei din România. Anul trecut, în cadrul unei manifestaţii paşnice similare, poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva propriului popor. Vreau să îi ajut de această dată, astfel încât să se poată ascunde în spatele pianului meu în cazul în care poliţia foloseşte din nou gaze lacrimogene“, scria Davide Martello pe pagina sa de Facebook.

Davide Martello, cunoscut şi drept Klavierkunst, este un pianist german de origine italiană. Davide Martello, care a cântat la pian în numeroase zone de conflict din lume - în Piaţa Taksim din Istanbul, la Bataclan, în Franţa, în Euromaidanul din Kiev sau în Afganistan -, a mai fost prezent şi la protestele din 8 septembrie 2018, la aproape o lună de la mitingul diasporei, înăbuşit violent de Jandarmerie. 

Artistul mărturisea anul trecut, într-un interviu pentru Adevărul, de ce a ales să vină în România, la protestele #rezist.

„De când mă ştiu, s-a tot vehiculat ideea că România este o ţară coruptă. Îmi doresc cumva să ajut, şi sper să o pot face prin intermediul muzicii şi a concertului de sâmbătă (n.r. 8 septembrie 2018). Faptul că românii au fost gazaţi deşi protestul era unul paşnic m-a determinat să iau această decizie de a veni în Bucureşti. Mi-am amintit, uitându-mă la televizor, de experienţa mea din Turcia de acum cinci ani, când s-a întâmplat la fel: oamenii au inhalat gaze lacrimogene, au fost violenţe, au ajuns la spital. Cred că muzica poate ajuta, iar poliţia nu va mai reacţiona atât de agresiv cum a făcut în urmă cu o lună. Atunci când manifestanţii ascultă muzică, nu se gândesc să distrugă diverse lucruri din jurul lor, nu mai sunt agresivi. Chiar şi oamenii legii au sentimente, aşa cum avem toţi, de altfel, pentru că nu suntem roboţi. Cred că muzica îi poate aduce pe toţi împreună şi poate aplana, în acelaşi timp, conflictele“, a mărturisit Davide Martello.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite