Vasile Blaga, despre înăsprirea Legislaţiei Rutiere: „Actuala lege este dură, trebuie doar respectată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, legat de propunerile premierului Victor Ponta de înăsprire a legislaţiei rutiere şi reglementarea mai clară în Constituţie a confiscării, sechestrului şi exproprierii, că „legislaţia română este dură, trebuie doar respectată“.

Blaga a spus că sunt state în care astfel de situaţii „se întâmplă pentru derapaje grave de la Codul rutier“.

El a arătat însă că mai întâi trebuie create condiţiile pentru ca românii să circule pe autostrăzi.

„Legislaţia românească este dură, trebuie doar respectată“, a adăugat Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta s-a declarat, marţi, la şedinţa USL, îngrijorat de numărul ridicat de accidente rutiere şi de victime înregistrat în perioada Paştelui, arătând că trebuie înăsprită legislaţia rutieră, pe de o parte, şi întărită autoritatea poliţiştilor care aplică legea, pe de altă parte.

Miercuri Ponta a declarat că este necesar ca viitoarea Constituţie să conţină o precizare mai clară care să permită ca, ulterior, prin lege, şi în anumite situaţii bine reglementate, să se efectueze confiscări, sechestre sau exproprieri.

În mini-vacanţa de 1 Mai şi de Paşte, 22 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente, iar 80 au fost rănite. România este însă singura ţară din UE fără un buget clar alocat siguranţei şi strategiilor rutiere

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite