Una din cele două copile care au fost la un pas de înec într-un ştrand din Capitală a murit. Medic: „Cealaltă este în stare gravă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele două fete care au fost descoperite în submersie în piscina din Străuleşti a murit miercuri dimineaţă la ora 6.40, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Potrivit medicului Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, este vorba despre fata de 16 ani. La unitatea medicală se află internată şi fata de 12 ani, care este în continuare în stare gravă, fiind intubată şi ventilată mecanic.

Marţi, un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a continuat audierile persoanelor care ar putea da detalii despre felul în care două fete de 12 şi 16 ani au ajuns la un pas de înec, sâmbătă, la ştrandul Străuleşti, fiind chemaţi să dea declaraţii medicul SMURD care era în timpul liber în zonă şi doi chelneri ai bazei de agrement.

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-a chemat la audieri pe cei doi chelneri care erau de serviciu în timpul incidentului, dar şi pe medicul SMURD care se afla întâmplător în zonă şi a intervenit pentru resuscitarea fetelor de 12 şi 16 ani, potrivit news.ro.

Dosar penal pentru vătămare corporală

Sâmbătă seara, în jurul orei 20.45, un apel făcut la numărul unic de urgenţă 112 anunţa că două fetiţe care pluteau în piscina unui ştrand din zona Străuleşti au fost scoase din apă de un angajat al centrului. De asemenea, acesta a fost cel care le-a acordat primul ajutor.

La faţa locului  s-au deplasat patru echipaje SMURD care au intervenit pentru resuscitarea şi transportul celor două fete la Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”. De altfel, acestea au fost internate de urgenţă in jurul orei 21.45. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fiind audiate mai multe persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite