Un lider al clanului Duduianu a fost reţinut pentru şantajarea omului de afaceri Tonea Chiriac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un lider al clanului Duduianu a fost reţinut pentru şantajarea omului de afaceri Tonea Chiriac    FOTO Adevărul
Un lider al clanului Duduianu a fost reţinut pentru şantajarea omului de afaceri Tonea Chiriac    FOTO Adevărul

Un lider al clanului Duduianu, Ionel Pandeluş, zis „Prinţu“, a fost reţinut de poliţiştii bucureşteni. Potrivit unor surse din Poliţie, acesta este suspectat că l-ar fi  şantajat pe omul de afaceri Tonea Chiriac, pentru a-l obliga să-i achite o presupusă datorie de 450.000 de euro.


„Poliţiştii DGPMB din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente, cu sprijinul tehnic al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, au prins  pe 8 august în flagrant un bărbat suspectat de săvârşirea infracţiunii de şantaj", arată vineri Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, omul de afaceri Tonea Chiriac a venit la Poliţie în cursul lunii iulie şi s-a plâns că Ionel Pandeluş, zis „Prinţu“, îl ameniţă din decembrie 2012, folosindu-se inclusiv de arme albe, pentru a-l obliga să-i plătească o datorie care se ridică la suma de 450.000 de euro, potrivit Mediafax.

Cei doi se cunoaşteau din 2007, pasionaţi amândoi de jocurile de noroc

Anchetatorii au stabilit că Tonea Chriac îl cunoaşte pe Ionel Pandeluş din 2007. Pasionaţi de jocurile de noroc, cei doi ar fi legat o relaţie de prietenie la cazino, unde obişnuiau să joace împreună.

În anul 2012, Ionel Pandeluş ar fi împrumutat 140.000 de euro de la doi cămătari, împrumutul fiind intermediat de Tonea Chriac, care, în schimb, ar fi primit un comision.

Ulterior, liderul interop şi omul de afaceri ar fi mers împreună la cazino, unde Pandeluş a pierdut toată suma de bani.

Potrivit surselor citate, Tonea Chriac a povestit că, ulterior, Prinţu l-a acuzat de faptul că banii s-ar fi pierdut din vina lui şi l-a anunţat că, din acest motiv, are obligaţia să achite el cei 140.000 de euro împrumutaţi, plus dobânda în valoare de 310.000 de euro.

Pentru a-l convinge să plătească, Ionel Pandeluş l-ar fi ameniţat pe Tonea Chiriac în mai multe rânduri şi i-ar fi spus că, dacă nu achită banii, va avea de suferit inclusiv familia lui, potrivit Mediafax.

Pandeluş, prins în flagrant de anchetatori

Poliţiştii Serviciului Grupuri Infracţionale Violente au început o anchetă şi au pus la punct toate detaliile prinderii în flagrant a lui Pandeluş. Acţiunea a fost stablită pentru ziua de joi, când acesta trebuia să primească de la Tonea Chiriac 17.000 de euro, sumă care reprezanta prima tranşă din datoria de 450.000 de euro.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracţionale Violente – D.G.P.M.B,  cu suspectul în stare de reţinere, urmând să fie prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite