UPDATE Tudorel Toader a prezentat premierului Dăncilă proiectul de modificare a OUG 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat vineri premierului Viorica Dăncilă proiectul de modificare a OUG 7, prin care Guvernul a adus, în şedinţa din 19 februarie, mai multe şi controversate modificări legilor Justiţiei.

UPDATE Întâlnirea între cei doi oficiali a durat 15 minute, timp în care Tudorel Toader a subliniat modificările aduse proiectului de ordonanţă, care va fi transmis Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

OUG 7 a intrat în dezbaterea Parlamentului, iar magistraţii cer abrogarea ei, ameninţând că vor continua protestele până când se va întâmpla acest lucru. Premierul Dăncilă declara, la începutul acestei săptămâni, că Executivul nu va renunţa la OUG 7.

Tudorel Toader susţine că proiectul de modificare a OUG 7 este conform propunerilor rezultate în urma întâlniri avute cu reprezentanţii magistraţilor şi că el va fi trimis, spre avizare, CSM.

El a precizat că proiectul este elaborat în sensul celor discutate de premierul Dăncilă cu preşedinta Consiliului Superior al Magistraturii, cu Asociaţia Magistraţilor din România, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Asociaţia Procurorilor din România, Inspecţia Judiciară şi Secţia specială de anchetare a magistraţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite