Singurul centru de găzduire a victimelor violenţei domestice din Bucureşti se închide din lipsa finanţării. Precizările Primăriei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Invicta, singurul centru de găzduire în regim de urgenţă destinat victimelor violenţei domestice din Bucureşti, se va închide începând cu 1 mai, din lipsă de fonduri. Primăria Capitalei arată, pe de altă parte, că nu a oprit finanţarea acestuia, aşa cum acuză reprezentanţii Asociaţiei Anais.

„Finanţarea activităţilor derulate de către ONG-uri se poate face atât din fonduri publice cât şi private, cu menţiunea că serviciul social pentru care se solicită finanţare trebuie să deţină licenţă de funcţionare. Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Asociaţia Anais deţine pentru ”Centrul de primire în regim de urgenţa destinat victimelor violenţei domestice - Casă INVICTA”, Licenţă de funcţionare provizorie emisă în dată de 23.03.2018, pentru un an. Având în vedere cele enunţate anterior, în lipsa unei licenţe de funcţionare, valabile, autoritatea publică locală nu poate finanţa activitatea niciunui O.N.G”, a transmis Primăria Capitalei, potrivit hotnews.ro. 

Reacţia vine după ce asociaţia Anais a anunţat pe contul de Facebook că singurul centru de găzduire în regim de urgenţă destinat victimelor violenţei domestice - Casa Invicta - se va închide. 

Între altele, Primăria Capitalei arată că nu poate asigura finanţarea continuă a activităţilor organizaţiilor neguvernamentale. 

Totodată, Primăria nu finanţează toate activităţile derulate de Asociaţia Anais, mai notează primăria, „ci doar proiectele implementate în comun cu Primăria Municipiului Bucureşti. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite