Schema prin care trei români au prejudiciat statul francez cu 1,7 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Trei români de 27 de ani - doi bărbaţi şi o femeie - au fost arestaţi şi inculpaţi în Franţa pentru deturnarea a 1,7 milioane de euro din prestaţii sociale.

Doi bărbaţi şi o femeie, toţi trei de 27 de ani şi originari din România, au fost puşi sub acuzare joi, la Valenciennes, în nordul Franţei, pentru escrocherie în grup organizat, fiind suspectaţi de deturnarea a 1,7 milioane de euro din prestaţii sociale oferite de statul francez. Faptele au avut loc în cursul anului trecut, relatează Le Parisien.

Potrivit sursei citate, cei trei cetăţeni români au fabricat şi au depus 1.200 de dosare în vederea obţinerii de indemnizaţii. Dosarele erau întocmite pe femei care se autodeclarau antreprenoare în piaţa reciclării deşeurilor feroase şi deveneau brusc gravide. „La început, aceşti rechini au folosit identităţile lor. Au recurs apoi la dosare total inventate, cu acte de identitate şi certificate de naştere româneşti false“, spune o sursă pentru Le Parisien.

Cei trei sunt suspectaţi că au pus în aplicare o metodă similară în Germania.

Toţi banii au fost transferaţi în România.

Doi dintre ei au fost reţinuţi luni la domiciliul lor, în timp ce al treilea se afla deja în închisoare, din cauza unei agresiuni sexuale asupra unui copil.

Cei trei cooperează cu autorităţile, scrie Le Parisien.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite