Rechizitoriu DNA: Cum s-au dus tinerii din PSD la petreceri la munte pe banii Ministerului Tineretului şi Sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tsd arges

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cristian Meleşteu, fost şef de direcţie în Ministerul Tineretului şi Sportului şi fost consilier judeţean PSD Argeş. Acesta este acuzat că, în 2013, a plătit din banii ministerului tabăra politică de la munte a TSD Argeş. Cristian Meleşteu este acuzat de DNA de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, acesta ar fi plătit cu banii Ministerului Tineretului şi Sportului tabăra de la Poiana Braşov a organizaţiei de tineret a PSD, dar pe lista de participare au fost trecuţi studenţi de la o facultate din Piteşti. Cristian Meleşteu (foto) este finul deputatului PSD de Argeş, Mihai Drăghici.

melesteu

În dosar, a fost trimisă în judecată şi Georgiana Drăghici, soţia deputatului PSD Mircea Drăghici şi fost consilier al europarlamentarului Daciana Sârbu. Georgiana Drăghici este acuzată de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la abuz în serviciu, instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului, potrivit Digi24.

Acuzaţiile DNA

„În cursul anului 2013, inculpatul Meleşteu Mircea Cristian, în calitate de director al Direcţiei Programe şi Activităţi pentru Studenţi din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi sub pretextul desfăşurării proiectului studenţesc ED-ECO Sport, a contribuit la organizarea unei tabere politice de dezvoltare personală şi leadership pentru organizaţia de tineret a unui partid politic, la două hoteluri din Poiana Braşov ce se află în administrarea Complexului Sportiv Naţional (C.S.N.) Poiana Braşov. Toate cheltuielile de cazare şi masă ale celor 102 de participanţi, conform diagramelor de cazare, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfăşurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului şi Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formaţiunea politică”, se arată în comunicatul DNA.

La o lună de la evenimentul de la Poiana Braşov, Georgiana Drăghici i-ar fi solicitat unei persoane să transmită prin e-mail un tabel cuprinzând datele unor studenţi ai unei facultăţi din Piteşti, urmând ca acesta să ajungă la un alt trei inculpat în dosar.

Au deturnat banii studenţilor

De menţionat este că o mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenţi la Facultatea de Ştiinţe Social Umane, specializarea Jurnalism, din Piteşti, care nu au participat la acel eveniment decât pe „hârtie”. Potrivit unor surse judiciare, studenţii au fost audiaţi ca martori al DNA şi au spus că nu au participat la nicio activitate şi nu şi-au recunoscut semnăturile pe lista de participare. Procurorii au mai observat că semnăturile după mai multe acte oficiale ar fi fost falsificate.

Surse judiciare au explicat pentru Adevărul programul de divertisment al reuniunii tinerilor PSD de la Poiana Braşov a fost asigurat de membri ai trupei de dans Starfix, care erau colaboratori ai Casei de Cultură din Piteşti.

Pe pagina de Facebook a TSD Piteşti, apar mai multe poze de la evenimentul de la Poiana Braşov.
„În perioada 22-24 noiembrie, TSD Argeş a organizat «Tabăra politică de dezvoltare personală şi leadership», eveniment la care au participat 130 de tineri, reprezentanţi ai organizaţiilor din întreg judeţul. Programul taberei a cuprins activităţi de team-building, socializare şi coeziune, motivare şi dezvoltare şi cursuri de comunicare politică”, se scrie pe pagina TSD Piteşti.

 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite