Protestul disporei din 10 august 2019 a primit aprobare din partea Primăriei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miting protest diaspora 10 august Foto Dan V.
Miting protest diaspora 10 august Foto Dan V.

Protestul diasporei anunţat pentru 10 august 2019, la un an de la manifestaţia la care sute de români au fost răniţi de jandarmi, a primit aprobare din partea Primăriei Capitalei.

Astfel, conform documentelor aprobate de Primăria Capitalei, acesta va avea loc pe 10 august între orele 17:00 şi 22:15, în Piaţa Victoriei. Între 22:15 şi 23:00, protestatarii trebuie să părăsească zona.

Conform organizatorilor, la protest vor participa în jur de 250.000 de persoane, protestul vizând problemele diasporei şi împotriva politicilor care au dus la crearea şi menţinerea acestor probleme.

Conform documentelor, oamenii vor începe să se adune în faţă Guvernului de la ora 14:00, iar de la 14:30 traficul în zona ar putea fi restricţionat.

Acelaşi protocol arată că pază bunurilor, asistenţă medicală şi salubrizarea zonei revine în sarcina organizatorului pe toată durata de desfăşurare a evenimentului, cât şi la încheierea acestuia.

Amintim că diaspora a organizat şi anul trecut, tot pe 10 august, un protest de mare amploare în faţă Guvernului, la care au participat în jur de 100.000 de persoane. În urmă incidentelor din acea seară, peste 450 de persoane au fost rănite şi mai mulţi protestatari au fost arestaţi în lunile care au urmat după ce au agresat fizic un jandarm.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite