Psiholog, despre incidentele lui Ilie Năstase cu Poliţia: Dacă este celebru, crede că îşi poate face propriile reguli

Psiholog, despre incidentele lui Ilie Năstase cu Poliţia: Dacă este celebru, crede că îşi poate face propriile reguli

Ilie Năstase s-ar putea afla într-un delir de grandoare suferind de un sindrom al celebrităţii. Cel puţin aşa caracterizează psihologul Ionel Simionca, vicepreşedintele Asociaţiei de Psihologie şi Siguranţă Rutieră „PsihoTrafiQ” atitudinea de astăzi a fostului sportiv în relaţia de poliţiştii de la Rutieră. „Consideră că, dacă este cunoscută, poate face propriile reguli, atipice”, arată specialistul.

Mureş: Rechizitoriul DNA în dosarul fostului primar din Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, declarat nul

Mureş: Rechizitoriul DNA în dosarul fostului primar din Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, declarat nul

Curtea de Apel Târgu Mureş a constatat nulitatea rechizitoriului întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş în dosarul fostului primar din Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, acuzat de semnarea unei declaraţii false pentru obţinerea de fonduri europene, a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale ca fiind nelegal obţinute şi a dispus restituirea cauzei la DNA.

Programul de dotare a Forţelor Navale cu submarine prinde contur. Ce nave ar putea primi Marina Militară

Programul de dotare a Forţelor Navale cu submarine prinde contur. Ce nave ar putea primi Marina Militară

Contestat sau considerat chiar şi imposibil de realizat, programul de dotare cu submarine al Forţelor Navale Române merge înainte cu paşi repezi. Concret, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a anunţat că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi în Parlament va fi prezentat un document care va sta la baza realizării unui "program major de înzestrare" pentru Forţele Navale din România.

VIDEO Ilie Năstase, ridicat de poliţişti din trafic, pentru a doua oară în ultimele ore. S-a ales cu un nou dosar penal

VIDEO Ilie Năstase, ridicat de poliţişti din trafic, pentru a doua oară în ultimele ore. S-a ales cu un nou dosar penal

Ilie Năstase a fost oprit în trafic pentru a doua oară în ultimele şase ore şi ridicat de poliţişti, după ce a fost prins circulând pe scuter, deşi dimineaţă i-a fost suspendat permisul de conducere. Înainte de a fi oprit însă, Năstase a trecut pe roşu, dar şi peste linia dublă continuă. Tenismanul spune că are răni la mâini din cauza cătuşelor şi că este acuzat că ar fi fost agresiv.

Nu am nici cel mai mic dubiu că preşedintele Klaus Iohannis a greşit grav în alegerea cuvintelor prin care a desemnat gazdele israeliene ale celor doi aventurieri poltici - demonicul Liviu Dragnea şi extrem de imprudenta doamnă Viorica Vasilica Dăncilă - care au mers într-o vizită complet nepotrivită, iresponsabilă de-a dreptul în Israel.

luna trecuta · comentarii (65)

Îşi dau mâna până şi cele două Corei, în vreme ce dialogul devine imposibil între instituţiile puterii executive din România. În Anul Centenar şi cu opt luni înainte de examenul de maturitate al României europene – preluarea preşedinţiei Consiliului UE – războiul politic intern oglindeşte limitele unei Românii decuplate de la ritmul şi tendinţele politicii internaţionale. Şi totul pentru că nu se respectă o decizie a Curţii Constituţionale.

luna trecuta · comentarii (3)

Nu există Rai fără Iad. Vizavi de casa în care locuiesc s-a deschis, de ceva timp, un fel de magazin („Florens“), care pare florărie, dar e mult mai mult decît atît: propune clienţilor nu doar „aranjamente florale“, ci şi organizări de evenimente „corporate“, nunţi „ca-n poveşti“, botezuri „desprinse din basme cu zîne“, petreceri amicale, totul din dorinţa de a ajuta oamenii „să uite de probleme“, să capete, pe chip, amprenta fericirii.

luna trecuta · comentarii (0)

În loc să fie întărită, curăţată de corupţie, obiectivă şi pusă în slujba tuturor cetăţenilor, Justiţia zilelor noastre pare tot mai slabă, în slujba celor care o legiferează, o controlează şi o aplică. Este percepţia pe care o au tot  mai mulţi oameni. Efectele, consecinţele a ceea ce se întâmplă în această zonă esenţială pentru statul de drept se văd, se simt. Credibilitatea Justiţiei este la cote din ce în ce mai scăzute.

acum 4 zile · comentarii (6)

Aleşii locali devin tot mai importanţi în strategiile de obţinere şi păstrare a puterii politice în România. Ei înşişi, cu puţine excepţii, independenţii, sunt exponenţi ai partidelor politice care i-au propulsat în fruntea administraţiilor locale. După ce au fost aleşi în primul tur, conform legii, aleşii locali actuali au beneficiat tot prin lege de posibilitatea de a-şi stabili singuri salariile.

acum 11 zile · comentarii (5)

Lucian Pintilie mă oprise să îmi vorbească despre acoperişul mansardei lui de la Paris şi cerurile pe care le vedea de acolo, cerurile atlantice, schimbătoare, prevestitoare, care te convocau, te invadau, te înspăimîntau şi te locuiau la toate orele şi la toate zilele, pregătindu-te în propria ta casă de pasul final.

acum 11 zile · comentarii (0)

România e pe drumul cel bun, dar avansul e lent, spune ultimul raport al SAR, dezbătut la Reprezentanţa UE cu membri ai guvernului, opoziţiei parlamentare, oameni de afaceri şi sindicate (înregistrare video şi fotografii la acest link). Dezbaterile au fost moderate de Ovidiu Nahoi, redactor şef RFI România şi de Alina Mungiu-Pippidi, preşedinte SAR.

acum 13 zile · comentarii (21)

Într-un stat eşuat precum Republica Moldova, un exerciţiu electoral corect pare a fi o utopie. Ce şanse au candidaţii antioligarhici şi proeuropeni în lupta cu maşinăria electorală formată de Dodon şi Plahotniuc şi cu marile puteri care aşteaptă la coadă pentru a-şi mai regla nişte conturi pe seama bietei provincii româneşti care acum orbecăie în neant? Aproape NULE!

acum 14 zile · comentarii (4)

Politicienii de la conducerea CNCD sunt nominalizaţi şi reprezintă partidele politice din Parlament. În consecinţă, pot fi subiectivi în judecarea cauzelor şi luarea deciziilor, în special când au petiţii cu adversari sau colegi politicieni. Pe de o parte. Pe de altă parte, cetăţenii apolitici pot spune că nu se simt reprezentaţi de aceşti politicieni.

acum 18 zile · comentarii (2)

Doina Gradea, din păcate încă preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune, a intervenit târziu şi prost, dovedind că nu are nici urmă de har jurnalistic, în megascandalul în care este implicată alături de producătorul general al TVR 1, un oarecare ins cu un trecut profesional mai mult decât tulbure pe nume Eduard-Petru Dârvariu. Summary

acum 23 zile · comentarii (3)
Postari Recente