Primul termen al apelului în dosarul „Gala Bute” s-a amânat. Elena Udrea, condamnată la fond la 6 ani: „Trebuia să fiu achitată. O mizerie de dosar” | elena udrea

Primul termen al apelului în dosarul „Gala Bute” s-a amânat. Elena Udrea, condamnată la fond la 6 ani: „Trebuia să fiu achitată. O mizerie de dosar”

Completul de 5 judecători de la Curtea Supremă a amânat pe 27 noiembrie  judecarea apelurilor inculpaţilor condamnaţi în dosarul Gala Bute. În martie 2017, instanţa supremă a condamnat-o, în dosarul „Gala Bute”, pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete.

Cod portocaliu de ploi începând de luni. În unele zone, vântul va atinge şi 80 de kilometri la oră

Cod portocaliu de ploi începând de luni. În unele zone, vântul va atinge şi 80 de kilometri la oră

Se schimbă radical vremea. Meteorologii au emis mai multe avertizări meteo de ploi abundente şi vânt puternic. De exemplu, pentru zona deluroasă şi montană a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa a fost emis Cod portocaliu de ploi abundente. Acesta este valabil de mâine 23 octombrie, ora 12:00 până marţi, 24 octombrie, ora 18:00. Şi temperaturile vor scădea foarte tare, vremea urmând să devină rece în toată ţara.

Povestea hoţului de buzunare căruia judecătorii i-au interzis să mai circule cu autobuzele RATB

Povestea hoţului de buzunare căruia judecătorii i-au interzis să mai circule cu autobuzele RATB

Judecătorii din Capitală au luat o decizie considerată o premieră în România. Este vorba despre cazul lui Ion Gâscă, în vârstă de 43 de ani, un hoţ care a primit interdicţie trei ani să urce în mijloacele de transport ale RATB. Şuţul a fost prins în flagrant de trei ori în cinci zile, de poliţiştii de la Brigada pentru Transportul Public, în timp ce le fura telefoanele călătorilor.

Penitenciarele de unde au fost eliberaţi cei 529 de deţinuţi condamnaţi pentru tâlhării şi furturi, dar şi pentru omor. Urmează valul doi: 3.349 de deţinuţi

Penitenciarele de unde au fost eliberaţi cei 529 de deţinuţi condamnaţi pentru tâlhării şi furturi, dar şi pentru omor. Urmează valul doi: 3.349 de deţinuţi

Cei mai mulţi, adică 80 din cei 529 de deţinuţi care au fost eliberaţi joi, în prima zi de la intrarea în vigoare a legii privind recursul compensatoriu, erau încarceraţi la Penitenciarul Giurgiu, au anunţat, vineri seara, reprezentanţii administraţiei ANP. În perioada următoare ar putea fi eliberaţi condiţionat, în baza acestei legi, alţi 3.349 de deţinuţi, cei mai mulţi fiind de la Rahova - 250 şi de la Penitenciarul Poarta Albă - 200.

Intrarea României în UE, în urmă cu 10 ani, aducea cu sine nenumărate oportunităţi în sfera energetică, tradiţia şi resursele permiţându-i acesteia să aibă pretenţia unui important rol în regiunea est-europeană. Acţiunile ulterioare ale României, nu doar că au îngropat aproape orice speranţă a unui important rol în sectorul gazelor naturale din regiune, dar a determinat la insularizarea României în piaţa de gaze europeană.

acum 14 zile · comentarii (3)

Într-o încăpere elegantă (probabil la Washington), la fiecare una sau două luni, cel mai puternic dintre preşedinţii lumii de azi se consulta cu un număr restrâns de oameni importanţi. Care să fie priorităţile noastre? În ce direcţie să ne concentrăm puterea? Cine ne sunt aliaţii? Dar duşmanii? Cum va arata lumea de mâine dimineaţă?

acum 9 zile · comentarii (8)

Cu câteva săptămâni în urmă, preşedintele Igor Dodon fusese invitat în cadrul emisiunii InPROfunzime moderată de Loredana Bogza din 14 septembrie curent. Unul dintre subiectele abordate a vizat şi declaraţiile preşedintelui de incitare la ură faţă de cetăţenii R. Moldova care pledează pentru Unirea cu România (denumiţi generic „unionişti“) (minutul 18:50).

acum 13 zile · comentarii (81)

Vineri, 6 octombrie, pentru prima oară în perioada postdecembristă, cetăţeni cu tâmplele argintate de trecerea timpului - conaţionali care au servit ţara cu demnitate, onoare şi devotament faţă de România, ei respectând jurământul militar, singurul contract profesional în care viaţa este pusă garant al angajamentului luat sub Tricolor - au decis să participe la „Marşul tăcerii“.

acum 18 zile · comentarii (149)

Maşina de propagandă rusă vrea să destabilizeze România şi prin ea Uniunea Europeană şi NATO prin susţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Portalul de ştiri sputnik, în varianta în limba română, sputnik.md, a lansat două sondaje de opinie despre organizarea unui referendum pentru autonomia secuilor, în contextul referendumului din Catalonia. Este o dovadă clară că Moscova sprijină direct mişcările autonomiste şi/sau secesioniste din Europa.

acum 19 zile · comentarii (117)

Ce se întâmplă acum cu minoritatea românească din Ucraina ne îndreaptă  către concluzii îngrijorătoare pentru români şi România.Cine are interes să încingă spiritele şi să creeze tensiuni, să revolte minoritatea română din Ucraina şi să determine acţiuni de intimidare la adresa sa? Vrea cineva ca românii să devină ţinte ale naţionaliştilor ucraineni? De ce?

acum 20 zile · comentarii (2)

Mai este Catalonia un model pentru autonomia ungurilor din România? Liderul UDMR, Hunor Kelemen, clama sus şi tare în urmă cu câţiva ani că Catalonia trebuie adusă în Ardeal, considerând-o un model care trebuie urmat de ungurii din Transilvania. Astăzi, declaraţiile altui politician maghiar par să şteargă din memorie cele spuse în trecut. Oare unii politicieni au probleme de memorie?

acum 20 zile · comentarii (97)

E bizară discuţia despre generalul Vlad la 27 de ani după căderea regimului ceauşist, poate nu aşa bizară dacă ne amintim că generalul era invitat la lansări de cărţi ca figură patriarhală inclusiv de şefii actuali ai SRI şi cota masivă pe care diverşi oameni conectaţi cu Securitatea o deţin din mass media românească la anul 2017.

acum 20 zile · comentarii (2)
Postari Recente