VIDEO Liviu Dragnea, audiat la Curtea Supremă în dosarului angajărilor fictive: Nu am ştiut că cele două angajate nu vin la serviciu | psd

VIDEO Liviu Dragnea, audiat la Curtea Supremă în dosarului angajărilor fictive: Nu am ştiut că cele două angajate nu vin la serviciu

Liviu Dragnea a fost audiat miercuri în dosarul privind angajările fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, în care liderul PSD este judecat pentru corupţie. În declaraţia dată în faţa instanţei, Dragnea a negat că ar fi intervenit pentru menţinerea fictivă în funcţie a angajatelor care lucrau, de fapt, pentru PSD. Instanţa a dat un nou termen pe 25 aprilie.

Procurorii DIICOT au trimis în judecată un clan de proxeneţi ce dirija o reţea cu prostituate de lux în Marea Britanie

Procurorii DIICOT au trimis în judecată un clan de proxeneţi ce dirija o reţea cu prostituate de lux în Marea Britanie

Procurorii DIICOT, diroul teritorial Dâmboviţa, au anunţat astăzi trimiterea în judecată a mai multor inculpaţi acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani. Potrivit acuzaţiilor, aceştia ar fi condus o reţea de prostituate de lux, provenite din România, ce funcţiona în capitala Marii Britanii, Londra.

În ziarul America, editat în Cleveland în Statele Unite, a fost publicat în 28 August 1917 un articol, intitulat „După un An. 28 August 1916-28 August 1917“, în cinstea aniversării unui an de la intrarea României în război. Redau aici textul original, fără nicio intervenţie din partea mea, ca editor, invitându-vă la lectură şi meditaţie. Orice comentariu este de prisos!

acum 16 zile · comentarii (1)

Ei, scriitorii ştiu cel mai bine de ce suntem pe lume, cum suntem pe lume şi ce e de arătat lumii din ceea ce suntem. O spun (iar) în contextul salonului de carte de la Paris „Livre Paris“, la care România participă între 16 şi 19 martie cu un stand şi evenimente organizate de Institutul Cultural Român sub genericul „România, aşa cum nu aţi mai citit-o“. Cum arată acest proiect de ţară? O (psih)analiză.

acum 9 zile · comentarii (5)

Nu mulţi cunosc faptul că avem o zi dedicată comemorării deţinuţilor anticomunişti din perioada 1944-1989, statuată încă din anul 2011 prin legea cu numărul 247. A fost asociată cu sărbătoarea religioasă a celor 40 de mucenici ucişi de romani în secolul al III-lea, anterior siliţi să se închine idolilor după ce au mărturisit credinţa în Hristos.

acum 9 zile · comentarii (6)

Dacă aşteptăm ca funcţionarii statului român să organizeze manifestări dedicate Centenarului României, sunt şanse mari ca să treacă anul 2018 fără să sărbătorim Unirea tuturor Românilor din 1918. Românii din Diaspora, care sunt cei mai întreprinzători, ar trebui să preia iniţiativa şi să sărbătorească Centenarul României. Ar putea da o lecţie guvernanţilor care se bâlbâie şi cu ocazia celei mai frumoase aniversări din istoria Românilor.

acum 11 zile · comentarii (38)

Astăzi se împlinesc 29 de ani de la sinuciderea pictorului şi sculptorului braşovean Liviu Cornel Babeş, care şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Braşov pentru a protesta faţă de regimul ceauşist. Nu este un număr rotund de ani trecuţi de la dispariţia sa şi cu atât mai bine, pentru că nu are nicio importanţă. Gestul său extrem trebuie înţeles şi reîmprospătat în memorie măcar o dată pe an, nu pe deceniu sau cincinal.

acum 21 zile · comentarii (19)

Pe la sfârşitul anilor ’90, era la modă un cântec care transmitea un mesaj fără dubii: „ţara te vrea prost“. Se fredona discret, cu o doză tristă de umor. Astăzi, avem confirmarea că ţara ne vrea proşti – avem cea mai mare rată de analfabetism funcţional din Europa – în plus, avem şi confirmarea că ţara, sau cel puţin o parte din ea, ne vrea şi la coadă la ghişeele patriei.

acum 22 zile · comentarii (21)

A dat bunul Dumnezeu şi minunea aceasta. Mulţumită ei, în cursul zilei de marţi, am descoperit că ar exista, totuşi, un punct comun între domnul prof.univ.dr. Tudorel Toader, fost membru al Curţii Constituţionale, membru al Comisiei de la Veneţia, rector suspendat al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ şi (încă) ministru al Justiţiei şi modesta mea persoană.

acum 23 zile · comentarii (59)

Nu am apucat să văd filmul Adinei Pintilie „Nu mă atinge-mă / Touch me not“ premiat cu „Ursul de Aur“ la Berlin. În general, când un român obţine un premiu important al cinematografiei mondiale, ar trebui să ne mândrim cu această realizare, indiferent dacă ne place sau nu tema abordată, care este o chestiune de percepţie, de gust.

acum 24 zile · comentarii (56)

În urmă cu câteva zile, atunci când a fost întrebat ce aşteaptă de la informarea de presă în cursul căreia ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader, urma să îşi prezinte concluziile referitoare la evaluarea activităţii d-nei Laura Codruţa Kövesi în fruntea DNA în perioada februarie 2017-februarie 2018, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, dl. Liviu Dragnea, afirma sibilinic: “Sper ca dl. Tudorel Toader să nu se facă de râs”.

acum 28 zile · comentarii (8)
Postari Recente