Lazăr, către Tudorel Toader: Nu există dispoziţii legale care să permită transmiterea unor fotocopii ale dosarelor penale către o comisie parlamentară

Lazăr, către Tudorel Toader: Nu există dispoziţii 
legale care să permită transmiterea unor fotocopii ale dosarelor penale 
către o comisie parlamentară

Procurorul general Augustin Lazăr spune că i-a explicat telefonic ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, că nu poate trimite o copie a dosarului privind alegerile din 2009 la comisia parlamentară deoarece "nu există dispoziţii legale care să permită transmiterea unor fotocopii ale dosarelor penale către o comisie parlamentară sau, în general, către o altă instituţie extrajudiciară”.

Paşaportul pe 10 ani nu va elimina cozile umilinţei

Paşaportul pe 10 ani nu va elimina cozile umilinţei

Paşapoarte valabile 10 ani, nu 5 ani ca până acum, pentru persoanele de peste 25 de ani. Este soluţia la care se gândesc autorităţile pentru a rezolva problema cozilor uriaşe de la serviciile de paşapoarte. Numai că măsura ar putea să nu aibă efectul scontat, pentru că multe cereri sunt pentru minori.

Magistraţii care l-au condamnat pe Constantin Nicolescu la 6 ani de închisoare: „Vârsta şi starea de sănătate sunt singurele aspecte favorabile”

Magistraţii care l-au condamnat pe Constantin Nicolescu la 6 ani de închisoare: „Vârsta şi starea de sănătate sunt singurele aspecte favorabile”

Vârsta de 72 de ani şi starea de sănătate au fost singurele aspecte favorabile reţinute de judecători în cazul fostului preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu (PSD). Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe fostul baron PSD la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu, condamnare care a fost contopită cu o altă sentinţă. Nicolescu susţine că este nevinovat şi a contestat sentinţa la Curtea Supremă.

Poliţiştii au aplicat amenzi de peste 11 milioane de lei şi au reţinut aproape 2.000 de permise, în perioada minivacanţei de Sfânta Maria

Poliţiştii au aplicat amenzi de peste 11 milioane de lei şi au reţinut aproape 2.000 de permise, în perioada minivacanţei de Sfânta Maria

Poliţiştii au aplicat, în patru zile din minivacanţa de Sfânta Maria, amenzi de peste 11 milioane de lei pentru infracţiunile constatate contra persoanei, patrimoniului şi la regimul siguranţei rutiere, reţinând aproape 2.000 de permise de conducere şi retrăgând peste 500 de certificate de înmatriculare auto. În cele patru zile, au fost constatate peste 3.300 de infracţiuni.

Cristian Boureanu, prima vizită la poliţie: „Stau aproape, mie îmi face plăcere. O să îmi văd de treabă şi de viaţă”

Cristian Boureanu, prima vizită la poliţie: „Stau aproape, mie îmi face plăcere. O să îmi văd de treabă şi de viaţă”

Proaspăt eliberat din închisoare după ce a petrecut 2 luni în arest preventiv, fostul deputat s-a prezentat astăzi la secţia 20 de poliţie pentru a lua legătura cu ofiţerii care trebuie să îl supravegheze. Boureanu trebuie să se prezinte la secţie în fiecare zi, afară de week-end,şi să le comunice agenţilor în permanenţă ce face şi unde merge.

VIDEO Doctorul Ciprian Cristescu către agenţii de circulaţie: „Habar nu aveţi cu cine vorbiţi! Dă-te-n p... mea! De mâine eşti concediat!”

VIDEO Doctorul Ciprian Cristescu către agenţii de circulaţie: „Habar nu aveţi cu cine vorbiţi! Dă-te-n p... mea! De mâine eşti concediat!”

„Habar nu aveţi cu cine vorbiţi!/Câţi ani ai mă, mânca-ţi-as gura ta?/Dă-te-n p... mea / De mâine eşti concediat!”. Aceastea sunt doar câteva dintre injuriile pe care şeful Secţiei obstetrică - ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, doctorul Ciprian Cristescu i le-a adus poliţistului care a oprit-o noaptea trecută pe soţia sa. Noile imagini au fost publicate de poliţistul Marian Godină. Medicul va fi acuzat de ultraj.

Dubla viaţă a judecătorului „Big Brother”: magistrat la Iaşi, lobby-ist la Chişinău

Dubla viaţă a judecătorului „Big Brother”: magistrat la Iaşi, lobby-ist la Chişinău

Intervenţiile pe care judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, le-a făcut pentru intermedierea unor întâlniri cu demnitari din Republica Moldova au fost considerate fapte de corupţie de către magistraţii români. Detaliile apar în motivarea sentinţei prin care magistratul a fost condamnat, în faza de fond a procesului, la 4 ani şi 2 luni de închisoare. Dan Anton a declarat că este nevinovat şi a cerut achitarea sa.

VIDEO Anchetă la Poliţie după ce directorul Maternităţii Giuleşti a fost bruscat de poliţişti. Medicul ar fi refuzat să se legitimeze

VIDEO Anchetă la Poliţie după ce directorul
Maternităţii Giuleşti a fost bruscat de poliţişti. Medicul ar fi refuzat să se legitimeze

Directorul Maternităţii Giuleşti, medicul Ciprian Cristescu, a fost filmat noaptea trecută în timp ce era bruscat şi târât pe stradă de doi poliţişti de la Rutieră, în încercarea de a-l imobiliza. Imaginile au declanşat de altfel şi o anchetă la Poliţie. Medicul, aflat sub influenţa alcoolului, a refuzat să se legitimeze.

Am urmărit atât cât am avut timp şi cât timp m-au ţinut nervii transmisiunea „grandiosului“ spectacol cu mari vedete şi voci reunite (Nicolae Furdui Iancu în duet cu fiul, în trio cu fiul şi Paula Seling cu coroniţe de flori în păr, în cor cu K1, Gheorghe Zamfir la nai etc. etc.), cu sunet (câteodată prost) şi lumină, prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la lupta de la Mărăşeşti.

acum 9 zile · comentarii (34)

Nu mai departe de acum o săptămînă Antena 3 rula în prime time o emisiune în care lua partea proiectului de la Roşia Montană, chibiţa că statul român va pierde procesul de parcă ei ar avea de cîştigat din asta, cita greşit persoane şi surse media, uita să pună surse şi date pe arhivele folosite în mod selectiv şi făcea, pe scurt, o demonstraţie de ce se poate face în ţara jurnalismului sponsorizat.

acum 13 ore · comentarii (0)

Doamna Carmen Dan este, după alegerile din 11 decembrie 2016, senator în Parlamentul României, iar din ianuarie 2017 deţine postul de ministru de Interne. A trecut fără nici un fel de probleme din guvernul condus de dl. Sorin Grindeanu în cel care îl are în frunte pe dl. Mihai Tudose. Probabil, un semn de competenţă. Aşa cum înţelege dl. Liviu Dragnea conceptul.

acum 2 zile · comentarii (44)

Lipsa acută de subiecte de natură să suscite interesul cititorului toropit de căldură, o situaţie cu care se confruntă an de an presa în cursul lunii august, dar şi un anume apetit al publicului românesc pentru botezuri, nunţi, înmormântări în rândurile vipurilor, indiferent de natura lor, explică, cred, atenţia neobişnuită de care s-a bucurat în weekend vestea morţii lui Tudor Postelnicu.

acum 3 zile · comentarii (42)

Sunt ani buni de când gugumăniei cu găina care naşte pui vii, gugumănie ce i-a adus celebritatea, consacrându-l drept “maestru” şi antemergător al presei tabloide şi senzaţionaliste ce păcăleşte lumea prezentându-se drept quality, Ion Cristoiu, fost mare pilon al presei comuniste, i-a mai adăugat o invenţie.

acum 5 zile · comentarii (65)

Problemele Deltei Dunării nu doar că există de ani buni fără ca vreun guvern să le rezolve, dar s-au şi acutizat, afectând în aceeaşi măsură Rezervaţia Biosferei, cât şi locuitorii deltaici. De-a lungul timpului, tot mai multe interese oneroase protejate politic au înrăutăţit situaţia în această zonă unică în lume, declarată patrimoniu UNESCO. Singurul lucru pozitiv înregistrat în acest an este afluenţa mare de turişti români şi străini.

acum 7 zile · comentarii (0)

Mai vrea cineva o dovadă (încă una!) că sunt expirat? Că sunt imaginea de manual a bătrînului defazat, inapt să mai dialogheze cu spiritul timpului? Că sunt emblema însăşi a constipaţiei intelectuale? Iat-o: mă stupefiază ideea că un clip intitulat „Despacito“ a reuşit performanţa unică de a aduna peste 3 miliarde de vizualizări!

acum 10 zile · comentarii (191)

Se relevă corupţia fără margini din Sistem, realitate pe care o ştiam cu toţii, dar nu bănuiam dimensiunile şi nivelul la care ajunsese. Nu s-a întrebat nimeni cum, prin ce mijloace, ce competenţe şi merite extraordinare au avut unii dintre tineri pensionari militari, viitorii angajaţi la stat, viitorii patroni de firme prospere şi-au căpătat gradele şi funcţiile excepţionale, de pe urma cărora vor avea pensii nesimţite?!!!

acum 14 zile · comentarii (3)

Acei, din păcate, din ce în ce mai puţini telespectatori care încă mai urmăresc programele zilnice ale primului canal al Televiziunii Române (nu intru acum iarăşi în discuţia dacă instituţia mai este sau nu mai este publică după eliminarea taxei de abonament) au observat săptămâna trecută o semnificativă schimbare de grilă. Probabil şi de strategie.

acum 15 zile · comentarii (10)
Postari Recente