Copilul salvat din puţ, în stare gravă. Cel mai mare risc ar fi o infecţie pulmonară. Mama bebeluşului: „Am intrat până în casă şi când am ieşit el căzuse“

Copilul salvat din puţ, în stare gravă. Cel mai mare risc ar fi o infecţie pulmonară. Mama bebeluşului: „Am intrat până în casă şi când am ieşit el căzuse“

Copilul de 2 ani căzut într-un puţ la o adâncime de 16 metri, într-o gospodărie din judeţul Teleorman, şi scos la suprafaţă de echipele de intervenţie după mai mult de zece ore este internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti, iar starea sa este gravă, însă stabilă.

Fostul şef de la Romatsa a fost achitat definitiv pentru abuz în serviciu în baza deciziei CCR. Bogdan Donciu a fost condamnat pentru instigare la fals

Fostul şef de la Romatsa a fost achitat definitiv pentru abuz în serviciu în baza deciziei CCR. Bogdan Donciu a fost condamnat pentru instigare la fals

Fostul-şef al Romatsa, Bogdan Donciu, judecat că şi-ar fi determinat subordonaţii să angajeze mai multe persoane de la Ministerul Transporturilor sau de la Guvern, în scopul suplimentării veniturilor acestora, a fost achitat definitiv în baza deciziei Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu. Motivaţia judecătorilor: a încălcat normele interne ale Romatsa şi nu legea.

Ultimatum de la CEDO. De ce nu rezolvă legea graţierii situaţia din închisori

Ultimatum de la CEDO. De ce nu rezolvă legea graţierii
situaţia din închisori

Decizia-pilot a CEDO de condamnare a României pentru condiţiile de detenţie din penitenciare nu i-a luat prin surprindere pe specialişti, care avertizează că legea graţierii pregătită de Parlament nu va rezolva problema suprapopulării închisorilor. Pentru a rezolva disfuncţionalitatea structurală semnalată de CEDO este nevoie de penitenciare noi, dar şi de schimbarea politicilor penale.

Gheorghe Ştefan, trimis în judecată într-un nou dosar. Fostul edil ar fi primit bani de la o firmă în schimbul unor contracte

Gheorghe Ştefan, trimis în judecată într-un nou dosar. Fostul edil ar fi primit bani de la o firmă în schimbul unor contracte

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, care execută în prezent o pedeapsă de şase ani de închisoare în dosarul „Microsoft”, a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar. El este acuzat că a primit 200.000 de lei de la reprezentantul unei firme pentru a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit ca să ajute societatea respectivă să obţină un contract de lucrări.

APADOR-CH: Articole din proiectul privind Codurile Penale sunt neclare. Parlamentul şi Guvernul să nu fie doar în siajul CCR

APADOR-CH: Articole din proiectul privind Codurile Penale sunt neclare. Parlamentul şi Guvernul să nu fie doar în siajul CCR

Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului din România - Comitetul Helsinki susţine că articolele referitoare la abuzul, neglijenţa în serviciu şi conflictul de interese, din proiectul care modifică legislaţia penală, sunt în continuare neclare iar dacă nu vor fi făcute corecţii acum, adevăratele problemele din sistemul de justiţie vor rămâne nerezolvate.

DOCUMENT Ultimatum de la CEDO: În 6 luni România să prezinte planuri de rezolvare a situaţiei din închisori. Reacţia lui Grindeanu

DOCUMENT Ultimatum de la CEDO: În 6 luni România să prezinte planuri de rezolvare a situaţiei din închisori. Reacţia lui Grindeanu

România are la dispoziţie şase luni pentru stabilirea unui calendar care să ducă la rezolvarea situaţiei din închisori, potrivit Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO). Instanţa a stabilit marţi că supraaglomerarea din închisori şi condiţiile de detenţie contravin Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului, motiv pentru care este nevoie de un plan de redresare.

Fosta soţie a lui Călin Popescu Tăriceanu, audiată la Curtea Supremă. „La nunta lui Dan Andronic am stat cu Shimon Sheves la masă” | calin popescu tariceanu

Fosta soţie a lui Călin Popescu Tăriceanu, audiată la Curtea Supremă. „La nunta lui Dan Andronic am stat cu Shimon Sheves la masă”

Fosta soţie a lui Călin Popescu Tăriceanu, Ioana Valmar, a fost audiată marţi la Curtea Supremă în dosarul în care preşedintele Senatului este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. Aceasta a mărturisit în faţa instanţei că „La nunta lui Dan Andronic am stat cu Shimon Sheves la masă“.

Împotriva României s-au dus constant de-a lungul timpului războaie informaţionale, campanii de presă, propagandă neagră, de către state şi organizaţii străine.  În perioada de dinainte de 1989, România a fost, de asemenea, confruntată cu războaie informaţionale menite nu numai să discrediteze regimul Ceauşescu, dar şi să afecteze grav siguranţa naţională.

acum 17 zile · comentarii (64)

Miercuri seara, TVR 1 a alocat două ore în prime time emisiunii România 9 a lui Ionuţ Cristache. Mai mult decât durează de obicei respectivul talk show. Şi aceasta fiindcă s-a socotit că trebuie să se vorbească pe îndelete despre noile grile care vor deveni operaţionale cu începere din 17 aprilie. Mi-am spus părerea despre ele, nu mai revin.

acum 20 zile · comentarii (21)

„Mă bucur enorm că există aici, la Cluj, o emisiune de acest fel, pentru că ne educă, ne ajută să înţelegem că orice om, cu sau fără dizabilităţi, de pe planetă are dreptul să trăiască cu demnitate!“. Sunt cuvintele emoţionante ale Nadiei Comăneci adresate echipei emisiunii „Fără Prejudecăţi“, producţie premiată de ONU ca model de incluziune a celor cu dizabilităţi.

acum 6 zile · comentarii (0)

47 de milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne în Franţa duminică, pentru alegerea preşedintelui dintre cei 11 candidaţi ai primului tur. Stupoarea acestor alegeri - la fel de importante şi pentru soarta Franţei şi pentru soarta Europei: francezii nu ştiu pe cine să aleagă. Cum va influenţa atentatul de pe Champs-Elysées, comis joi seara în timpul ultimelor intervenţii televizate ale candidaţilor, opţiunea votanţilor?

acum 6 zile · comentarii (14)

Disperarea-i mai mare decât Casa Poporului, mamut construit de Ceauşescu cu multe sacrificii ale românilor, de unde se cârmeşte căruţa cu şine a României. Se caută soluţii febrile în laboratoare: naţionalizări de pensii, noi taxe şi impozite, amânări, idei, manipulări şi multe abureli ale poporului. Toate acestea sunt aruncate pe piaţă prin intermediul breaking news-urilor şi specialiştilor în domeniul news fake-urilor.

acum 7 zile · comentarii (3)

Acum, dacă tot va ploua cu bani asupra oamenilor şi ţării, îndeosebi a acelor părţi din ele care îşi iau leafa de la buget, de la buget, coane Fănică! - doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu ne-a şi asigurat că nu are nici un stres în privinţa intrării în vigoare la 1 iulie a legii pe care a născocit-o- a sărit şi dl. ministru Viorel Ştefan cu ideea de a purcede la o adevărată revoluţie fiscală.

acum 7 zile · comentarii (8)

După lungi ezitări şi ani întregi de conflicte juridice, primarul Emil Boc a anunţat adoptarea şi amplasarea de plăcuţe multilingve la intrările oraşului Cluj. La versiunea românească a numelui oraşului au fost adăugate şi mult aşteptatele versiuni în limbile maghiară şi germană şi, spre surprinderea tuturor, o a treia, de aceeaşi mărime, în limba latină.

acum 13 zile · comentarii (50)

Care e treaba cu comunicarea asta până la urmă? Comunicau ei oamenii şi în epoca de piatră, ce atâta importanţă pe subiectul ăsta? Aţi auzit poate specialişti care spun că şi relaţiile interumane se rup din cauza lipsei comunicării, deci iată ce efecte poate avea. Am putea însă spune un singur lucru să înţelegeţi care e diferenţa între adevărata comunicare şi vorbărie.

acum 14 zile · comentarii (1)

Vineri seara, am alergat în graba mare, după încheierea unui spectacol de musical al Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu, spre hotel. Nu voiam cu nici un preţ să pierd interviul pe care ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, dl. Ionuţ Vulpescu, urma să i-l acorde live realizatorului Octavian Hoandră de la Realitatea tv.

acum 27 zile · comentarii (21)

Societatea a învăţat oare că trebuie sancţionate comportamentele, şi nu persoanele, pentru că nu există oameni politici integral răi sau integral buni, ci doar oameni politici care acţionează în limitele permise de indulgenţa societăţii, iar aceasta trebuie să se aplice fără discriminare pentru „ai noştri” sau „ai lor”, ca să aibă vreun efect?

acum 28 zile · comentarii (7)
Postari Recente