Povestea românilor carbonizaţi pe o şosea din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzul a luat foc după ce a s-a răsturnat. FOTO: abc.es
Microbuzul a luat foc după ce a s-a răsturnat. FOTO: abc.es

Povestea dramatică a celor opt români decedaţi, marţi după-amiază, în accidentul rutier din Spania putea fi povestea a milioane de români care au ajuns în Spania ca muncitori, turişti sau în vizită la copii sau părinţi.

Accidentul, produs marţi pe autostrada A7, la kilometrul 543, în apropiere de localitatea Albatera, lângă Alicante, a curmat viaţa a opt români: trei bărbaţi, trei femei şi doi copii. Impactul a avut loc pe sensul de mers al microbuzului care circula regulamentar. 

Asta după ce un TIR a rupt parapetul dintre sensuri şi a intrat pe contrasens, izbind în plin microbuzul care s-a răsturnat într-un şanţ şi a luat foc. 

Singurul supravieţuitor al accidentului este şoferul TIR-ului, care a fost transportat la spital. Acesta a fost testat pentru consumul de alcool şi droguri, iar rezultatul a fost negativ. 

Printre victime se numără şi cumnata fostului ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără. 

„Asta e soarta oamenilor. Era o femeie deosebită, modestă. Era angajată ca îngrijitoare la o grădiniţă privată din Timişoara”, a spus Tabără la scurt timp de la aflarea tragediei.

Venea în ţară să se însoare

Una dintre victimele accidentului este Ovidiu Smerecinschi, un tânăr de 27 de ani din Jimbolia, judeţul Timiş. Tânărul lucra în Spania de trei ani, ca şofer de TIR. 

Tot acolo, tot şoferi de TIR, lucrează şi doi dintre fraţii lui Ovidiu. Localnicii din Jimbolia au numai cuvinte de laudă la adresa tânărului decedat în tragicul accident din Spania. 

Când s-a produs accidentul, Ovidiu se afla în microbuzul care îl ducea spre aeroportul din Valencia. De acolo trebuia să ia avionul care îl aducea în România, unde, pe 23 august, avea programată nunta. Ovidiu trebuia să se căsătorească cu Anca, o fată din Jimbolia, care i-a fost iubită în ultimii 10 ani. 

„Era un băiat deosebit. Toată lumea l-a iubit. Lucra pe TIR în Spania. A încercat să îşi facă un viitor mai bun acolo”, povesteşte Prina Repca, mama fetei cu care trebuia să se căsătorească Ovidiu Smerecinschi. 

„Şi nu a mai sunat…“

Cea care trebuia să fie soacra tânărului mort în accidentul din Spania a mai povestit că fiica sa a ştiut că s-a întâmplat ceva grav înainte ca accidentul să fie anunţat oficial. 

„Fata a vorbit cu el chiar înainte de a urca în microbuz. I-a spus că o să o sune când ajunge la Valencia. Pe la patru, ora României, a sunat-o din nou de pe drum şi i-a spus că îşi închide telefonul pentru a nu rămâne fără baterie. Şi nu a mai sunat... Ea a intrat în panică. Îl cunoştea foarte bine şi a ştiut că ceva s-a întâmplat. I-a scris mesaje şi l-a sunat, dar nu i-a mai răspuns. A luat legătura cu fraţii lui, dar nici ei nu ştiau nimic”, povesteşte Prina Repca. 

Femeia a mai declarat că microbuzul în care se aflau românii făceau parte dintr-un convoi compus din două microbuze şi un autoturism care transportau români la aeroport. 

„Fata avea de data trecută când a fost în Spania numărul unuia dintre şoferii celuilalt microbuz. L-a sunat, dar nu i-a răspuns, iar a doua oară când a sunat şi-a închis telefonul. Ce era să îi zică la fată?”, a mai spus femeia, a cărei fiică este încă în stare de şoc.

 Familie cu doi copii, dispărută în accident

Dintre cei opt români morţi în accidentul rutier din Spania, patru erau membri ai aceleiaşi familii. Alexandra şi Vasile Bora fuseseră în vacanţă în Spania, iar acum se întorceau acasă. Au fost în concediu, în acelaşi loc în care au fost şi anul trecut.

„Astăzi trebuia să se întoarcă la lucru. Am văzut pe profilul ei de Facebook anunţul referitor la accident şi am rămas şocaţi”,a declarat Mihaela Fordici, colegă cu Alexandra la salonul de înfrumuseţare la care aceasta lucra. 

O altă victimă a accidentului din Spania este o femeie de 51 de ani din Timişoara, cumnată a fostului ministru al Agriculturii Valeriu Tabără. Femeia se întorcea din Spania, acolo unde obişnuia să meargă o dată sau de două ori pe an.

„A fost la fiica ei care locuieşte în Spania unde lucrează de mai mulţi ani. Era spre finalul acestui sejur. A pornit spre aeroport. Avea trei microbuze la dispoziţie. Pur întâmplător, fiica ei a insistat să urce în alt microbuz, dar l-a ales pe acesta. Este o tragedie”, a declarant Valeriu Tabără. Cumnata acestuia lucra la o grădiniţă din Timişoara.  

Mai multe ştiti pe aceeaşi temă

Povestea tânărului mort în drum spre avionul care îl aducea în România să se însoare

Unul dintre românii morţi în accidentul de microbuz din Spania avea 27 de ani, lucra ca şofer de TIR în Spania şi trebuia să vină în România pentru nunta pe care o avea programată în 23 august, la Jimbolia, judeţul Timiş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite